Sport 11.12.2022.

FIFA otvorila disciplinski postupak protiv Argentine

ČITANJE: 1 minuta

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) otvorila je postupak protiv Argentinaca, Lionela Mesija i Emilijana Martineza, kao i protiv Fudbalskog saveza Argentine zbog mogućeg kršenja pravila ponašanja.

Naime, Mesi je nakon utakmice protiv Holandije u negativnom kontekstu komentarisao suđenje, rekavši da je bilo “generalno loše”, te da je pogodak Holanđana u 100. minuti došao iz nepostojećeg prekršaja. Zbog niza kritika na račun Španca Lahoza, jasan je razlog zbog kojeg je pokrenut postupak protiv njega, prenose Nezavisne.

Golman “Gaučosa”, Martinez, uz negativno komentarisanje suđenja i direktnih kritika na račun sudije Lahoza, vrijeđao je i selektora Holandije Van Gala, iako je poslije meča pokušao objasniti svoje psovke i pogrdne riječi.

“Čuo sam da je Van Gal prije meča rekao kako Holandija ima prednost i da će pobijediti ako dođe do penala. Mislim da je trebao držati jezik za zubima”, rekao je Martinez.

Iz FIFA-e su potvrdili da su protiv Argentinaca otvorili postupak, iako se tamošnji fudbalski savez nada kako kazne neće biti ozbiljne, tačnije da igrači neće biti ugroženi za nastup protiv Hrvatske u polufinalu, što je u suštini najvažnije.

“Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Fudbalskog saveza Argentine zbog mogućeg kršenja člana 12., nedolično ponašanje igrača i službenihradnika, te člana 16., ometanje reda i sigurnosti na utakmicama”, navedeno je u saopštenju FIFA-e.

(Z.M)

Oznake: FIFA, Katar