Sport 20.12.2022.

FIFA prijeti Ukrajini suspenzijom

ČITANJE: 1 minuta

Ne smiruju se strasti između Svjetske fudbalske federacije (FIFA) i ukrajinskog Fudbalskog saveza.

Najnovije informacije iz svijeta fudbala kažu da bi FIFA uskoro mogla da suspenduje Ukrajinu.

Ukrajinci su “na meti” FIFA zbog mešanja politike u sport, pa je tamošnjem savezu zaprećeno pismom upozorenja o čemu je govorio potpredsjednik Oleg Potasov.

Oglasio se umjesto predsjednika Andreja Pavlke koji je uhapšen zbog korišćenja novca u druge svrhe, a ne isključivo za fudbal.

Kao zamjenu, predložili su Andreja Ševčenka, ali ipak, imenovanje novog predsjednika neće biti moguće dok se ne riješe problemi, vezani za druge faktore koji moraju biti isključeni.

“Pisali su nam kako bi nas podsjetili da FS Ukrajine treba da radi svoj posao bez miješanja treće strane. Bilo kakvo kršenje pravila može da dovede do suspenzije članstva u međunarodnim federacijama u skladu sa članom 16 FIFA statuta i članom 9 UEFA statuta. Podsjetio bih sve da smo već poslali jasan plan i program i sve detalje koji se tiču smene Pavelka kao predsjednika saveza. Međutim, sada sam dobio nove informacije. Izgleda da će ministarstvo pravde da sprovede istragu prije nego što se sve riješi”, napisao je Protasov, prenosi b92.

(N.S)

Oznake: FIFA, Ukrajina