Politika 30.09.2021.

Fikret Abdić: Jači sam od svih pritisaka (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Načelnik Velike Kladuše i osuđenik za ratne zločine Fikret Abdić obratio se javnosti nakon, kako je rečeno iz njegove stranke, “sinoćnjeg pokušaja hapšenja”.

U izjavi na Facebooku kazao je da mu je savjest mirna i da sve što radi, “radi organizovano, na dugu stazu I kvalitetno”. Dodao je da čini veliki napor “da u pravom smjeru pokrenem aktivnosti na području Velike Kladuše”.

Abdić je u izjavi na Facebooku govorio i o svom zdravlju, godinama, načelničkim akivnostima, aferama i drugim temama. Kazao je da je jači od svih pritisaka.

Iz njegove stranke je, pak, saopćeno da su sinoć službenici SIPA-a “u večernjim satima pokušali uhapsiti Abdića”.

“Cjelokupna sinoćnja situacija nije jasna nikome ko je bio dio ove priče, s obzirom da su službenici spomenute policijske agnecije prvo došli s naredbom da privedu Fikreta Abdića, a potom naprasno prekinuli akciju bez ikakvog detaljnijeg objašnjenja. Tokom akcije, Abdić je odbijao krenuti sa policijskim službenicima bez prisustva svoga advokata, no i dalje nije jasno da li je to razlog zbog kojeg je obustavljena procedura izvršenja hapšenja”, navode iz ove stranke.

Laburisti također dovode u pitanje informaciju da je za Abdićem, na zahtjev Interpola Zagreb, raspisana crvena potjernica.

“Sve to što se dešavalo proteklog dana može se okarakterisati kao incident jer takva neuvezanost pravosuđa i slaba koordinacija onih koji izdaju naredbe i onih koji ih izvršavaju, sramotan je poraz cijelog pravosudnog sistema”, naveli su iz Laburističke stranke.

(E.M)

Oznake: Fikret Abdić