Sport 24.01.2016.

Filipović: Na 0:2 pritisak potpuno nestao

ČITANJE: 1 minuta
filip filipović
Vaterpolista Srbije Filip Filipović rekao je da je ekipa imala dodatni pritisak, jer su je prije finala svi proglasili šampionom Evrope.

Srbija je u finalu pred 16.000 ljudi u Kombank areni pobjedila Crnu Goru sa 10:8 i osvojila treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Međutim, Crnogorci su mnogo bolje otvorili meč, postigli dva brza gola, a najbolji vaterpolista svijeta kazao je da je tada pritisak potpuno nestao.

– U trenutku kada je bilo 2:0 za Crnu Goru, pritisak je pao. Tada je pritisak nestao jer smo vidjeli da smo, bez obzira što smo bili favoriti i što su nas unaprjed svi proglasili za pobjednike, morali da dobijemo taj meč. Moralo je to da se pokaže i da se valorizuje naša igra- rekao je Filipović.

On je još jednom pohvalio saigrače i rekao da je atmosfera u ekipi bila takva da nije mogla da izgubi.

– Strpljivo smo igrali, napravili zaista mnogo grešaka, ali smo znali da koliko god grešaka napravimo, ako budemo vjerovali, možemo da preokrenemo rezultat. To se i desilo po ko zna koji put. Ponavljam, finale se igra srcem, a u ovakvim mečevima ne pobjeđuju samo bolje ekipe već one koje više žele- dodao je Filipović.

(B92)