Magazin 31.08.2018.

FILM “LICE LAFORE” U AMERICI Nadljudska borba porodice Gajić protiv rijetke i teške bolesti

ČITANJE: 1 minuta

Višestruko nagrađivani film “Lica Lafore” režisera Denisa Bojića, rađen u produkciji RTRS, koji dokumentuje sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti od koje su oboljele njihove kćerke Tatjana i Milana, biće prikazan u srijedu, 5. septembra, u San Dijegu u SAD.

– Jedna od najvećih i najvažnijih farmaceutskih kompanija na svijetu `Jonis farmaceutikal` /Ionis Pharmaceutical/, organizovaće 5. septembra veliku projekciju filma `Lica Lafore` u San Dijegu. Američka kompanija, čija vrijednost iznosi sedam milijardi dolara, više od tri decenije predstavlja svjetskog lidera u oblasti istraživanja i razvoj lijekova vezanih za RNK – saopšteno je iz RTRS.

Režiser filma Denis Bojić ističe da je izuzetno ponosan na ono što ga očekuje u San Dijegu, te da je ovo uspjeh Republike Srpske, ali i BiH u cjelini, jer se po prvi put svjetskom naučnom auditorijumu na ovakav način prezentuje napor jedne porodice i zajednice da bude pronađen lijek za jednu od najtežih dječijih bolesti.

Nakon San Dijega, film “Lica Lafore” očekuju prikazivanja na festivalima u BiH, Srbiji i Rusiji, te specijalna projekcija na 91. Kongresu neurologa NJemačke u Berlinu.

(Srpskainfo)