Vijesti 13.03.2016.

Finalni izvještaj o kopilotu koji je ubio 150 ljudi

ČITANJE: 1 minuta
20160313124614_359198
Andreasa Lubica, kopilota kompanije “Džermanvings“ ljekari su dvije nedjelje prije nego što je oborio avion sa 150 ljudi uputili na liječenje u psihijatrijsku ustanovu.

To se navodi u finalnom izveštaju francuskih istražitelja koji su objavili i da je Lubic patio od teške depresije. U izvještaju se dodaje da je Lubic namjerno oborio avion i zahtjeva se stroža medicinska kontrola pilota.

Istraga je pokazala da se Lubic obratio nekolicini ljekara u mjesecima prije nesreće, ali nijedan od njih nije upozorio kompaniju u kojoj je on radio, prenosi BBC. Francuska služba za istragu avionskih nesreća (BEA) je u svom konačnom izvještaju navela da je Lubic u decembru 2014. godine počeo da pokazuje simptome psihotično depresivne epizode i da se tokom narednih nekoliko mjeseci konsultovao sa nekoliko ljekara.

Jedan od tih ljekara je preporučio liječenje Lubica u psihijatrijskoj ustanovi samo dvije nedelje pre tragičnog događaja. U izvještaju BEA se potvrđuju preliminarni zaključci prema kojima je Lubic odgovoran za pad aviona, u kojem je stradalo 150 ljudi.

Avion “Džermanvingsa“ A320 letio je iz Barselone za Dizeldorf, a srušio se u francuskom delu Alpa 24. marta prošle godine. Poginulo je svih 150 putnika i članova posade.

(NN)