Finansijska izdvajanja Ministarstva civilnih poslova BiH za sport u RS u znaku sukoba SDS – SNSD

U Rukometnom klubu Borac i dalje se ne mire sa odlukom Ministarstva civilnih poslova BiH da im uskrati jednokratnu finansijsku pomoć za nastavak takmičenja na evropskoj sceni.

“Smeta im uspjeh sportskih klubova iz Republike Srpske”, kaže Goran Selak, član Upravnog odbora kluba, nakon što je na klupsku adresu stigla odbijenica iz Sarajeva.

“Ministarstvo civilnih poslova BiH je još jednom pokazalo kako se odnosi prema klubovima iz Banjaluke i Republike Srpske. Ovu odluka ministarstva civilnih poslova BiH je jako sramna i uvredljiva za sportiste koji dolaze iz Republike Srpske i još jednom pokazuje odnos sa nivoa BiH, kako se Savjet ministara ophodu i prema Republici Srpskoj i sportskim klubovima koji dolaze iz Republike Srpske,” rekao je Selak.

U Ministarstvu civilnih poslova BiH su, kažu u Rukometnom klubu Borac, u obrazloženju naveli da za ovu godinu još uvijek nisu raspisali konkurs za grant sredstva, a da je za novac iz budžeta ministarstva za prošlu godinu banjalučki klub zakasnio sa prijavom. Iz Borca im uzvraćaju da se radi o alibi priči koja ne pije vode, pa uz dozu ironije nude rješenje za budućnost.

“Obrazloženje odluke da mi moramo da im najavimo da ćemo igrati četvrfinale jednog evropskog takmičenja je sramno i sramotno, ali evo koristim priliku da im najavim da ćemo narednih godina igrati u finalima, pa da već sada budu spremni,” rekao je Selak.

Rukometni klub Borac nije jedini banjalučki klub koji je, uprkos dobrim rezultatima na evropskoj sceni, ostao bez pomoći Ministarstva civilnih poslova BiH. Marinko Umičević, prvi čovjek Košarkaškog kluba invalida Vrbas, kaže da je ostao u čudu nakon što mu je stigao odgovor iz Sarajeva, u kojem je navedeno da višestruki šampion BiH i učesnik završnih turnira Evrolige u košarci u kolicima, po kriterijumima ministarstva ne zaslužuje finansiranje.

“Još niko ne zna kome su dodjeljena ta sredstva. Mi smo dobili odbijenicu da smo imali samo 370 bodova, a da je za finanisranje potrebno 400. Kada sam pitao kako je to moguće, da pored svih naših uspjeha nemamo dovoljno bodova nisam dobio nikakav odgovor,” rekao je Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

Za Umičevića nema dileme. Tvrdi da čitava ujdurma ima i političku pozadinu.

“Nezvanično sam dobio odgovor. Rečeno mi je “ti ne možeš da dobiješ pare, ti si član SNSD-a, a te pare dijeli SDS.” Ako je i tu ušla politika onda mi nemamo stvarno šta da pričamo. Ima tu sigurno svega i svačega. Oni su, miševi, podijelili te pare između sebe, uzeli svoj reket i nikome ne odgovaraju. Koriste vakum koji se stvorio time što Savjet ministara radi u tehničkom mandatu. To su pare koje su trebale biti prošle godine podijeljene. Šta se toliko čekalo? To je jedan državni kriminal,” oštar je Umičević.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH danas, do kraja radnog vremena, nismo dobili odgovor po kom kriterijumu se vrši raspodjela novca iz budžeta ministarstva za sportske klubove iz BiH koji nastupaju na evropskoj sceni.

(ATV)

LEPIR: “U toku istraga protiv više osoba u predmetu “Dragičević”

Glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir rekao da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka preduzima sve potrebne i odgovarajuće istražne radnje kako bi istraga u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića iz Banjaluke bila što prije okončana otkrivanjem izvršilaca krivičnog djela i rasvjetljavanjem činjenica i okolnosti pod kojima je ono izvršeno.

Ovo su domaći servisi na kojima možete plaćati online

Online kupovina sve je popularnija u BIH, što i ne čudi s obzirom na njenu praktičnost. Kupovati možete iz udobnosti svog doma ili bilo gdje drugo da se nalazite i na taj način štedjeti dragocjeno vrijeme i izbjeći gužve koje u prodavnicama često znaju biti zamorne. Još jedna prednost online kupovine je da u isto

DODIK I VIŠKOVIĆ O SLUČAJU “DAVID”: Ekshumacija želja roditelja, nema okupljanja na štetu drugih građana

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, istakao je danas da je slučaj mladića Davida Dragičevića (21) tragičan događaj i ponovio da tužilaštvo treba da ga riješi. On je dodao da je ekshumacija posmrtnih ostataka mladića bila želja roditelja. – Izražavam saučešće porodici, ali politika je uvučena u taj slučaj. Još jednom apelujemo da tužilaštvo i sud

SASTANAK KOD PREDSJEDNICE: O prvih 100 dana rada Vlade RS i formiranju vlasti na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović održala je sastanak sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom i potpredsjednicima Vlade Srpske Radovanom Viškovićem, Antonom Kasipovićem i Srebrenkom Golić, te predsjednicima parlamentarnih stranaka koje čine većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Tema sastanka bila je prvih 100 dana Vlade Radovana Viškovića, a u Palati predsjednika su prisutni

PLAVI TELEFON TE TREBA Poziv za nove volontere i volonterke

Savjetodavna linija za djecu i mlade Plavi telefon u potrazi je za novim volonterima i volonterkama. Tražimo osobe starije od 19 godina koje: žele pomoći i biti podrška djeci koristeći empatiju i stečena znanja odgovorne su i motivisane za građenje sebe kao ličnosti trenutno borave u Banjaluci Odabrani volonteri i volonterke će dobiti: obuku iz