Vijesti 04.02.2021.

Firma “DL Plakat” nema rješenja o plaćenoj komunalnoj taksi

ČITANJE: 2 minute

Nakon što je firma „DL Plakat“ objavila da gradonačelnik Banje Luke nije iznio istinite informacije u vezi sa plakatima i bilbordima, javnosti dostavljamo podatke Komunalne policije, sa svim lokacijama reklama u gradu za koje ova firma nema rješenje o plaćenoj komunalnoj taksi za isticanje reklamnih medija, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Jedan dvostrani „siti lajt“ koji ova firma koristi za iznajmljivanje, a nije plaćena taksa, nalazi se u Ulici Nikole Pašića. Takođe, u Bulevaru vojvode Živojina Mišića nalaze se jednostrani pano i jedan dvostrani bilbord, dok su u Srpskoj ulici tri jednostrana panoa za koje, takođe, nije plaćena naknada.

Jedan jednostrani i jedan dvostrani „siti lajt“ nalaze se u Ulici bana Milosavljevića. Takođe, u Ulici bana T. Lazarevića nalazi se još jedan dvostrani „siti lajt“.

U Aleji Svetog Save nalaze se dva dvostrana „siti lajta“, a dva jednostrana panoa i više od 10 dvostranih „siti lajtova“ nalazi se u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića. Jedan dvostrani „siti lajt“ je u Ulici vojvode Radomira Putnika, a inspektori su zabilježili i jedan „siti lajt“ u Ulici olimpijskih pobjednika.

U ulici Teodora Kolokotronisa nalaze se tri jednostrana panoa i dva dvostrana „siti lajta“.

U Bulevaru Srpske vojske, inspektori su zabilježili dva dvostrana „siti lajta“ i jedan dvostrani bilbord. Na magistralnom putu pomenuta firma nije plaćala komunalnu taksu za četiri dvostrana bilborda, dok je u Omladinskoj ulici, inspekcija našla jedan dvostrani bilbord.

Između ulica Krajiških brigada i Ranka Šipke takođe je zabilježen jedan dvostrani bilbord, kao i u ulici Put srpskih branilaca.

Ukupno 43 reklamna medija ova firma iznajmljuje, a nije imala rješenje o plaćenoj komunalnoj taksi za isticanje reklamnih medija što je utvrdila Komunala policija koja je obavljala kontrolu tokom januara.

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivukoviuć, takođe je komentarisao reagovanje pomenute firme.

– Žao mi je što se pokušavaju izvući iz činjenice da ne plaćaju komunalnu naknadu argumentom da je to objekat nekog člana PDP, pa ako ćete iskreno, u tome je moja borba za pravičnost još veća. Oko 43 neplaćene lokacije znače ogroman godišnji prihod, znamo da ima i onih koji nisu plaćani godinama, dolazimo do zaključka da je Grad oštećen za nekoliko stotina hiljada KM. Pozivam sve da uredno plate taksu, kao što to rade svi drugi. I ta izjava da su lokacije u procesu legalizacije je jasna činjenica da za njih nije plaćana taksa, i upitno je kako su postavljeni. Sve će to biti predmet istrage – rekao je gradonačelnik.

(E.M)