Fitness savjeti čovjeka koji može da uradi 6.737 zgibova

teretana-bodibilder

Postoje ljudi čije se lekcije pažljivo prate, a svjetski rekorder Rodni Han je svakako jedan od njih.

Za neke je izvođenje jednog jedinog perfektnog zgiba fantazija, što uvećava naše oduševljenje Rodnijem Hanom (54), koji je postavio novi nevjerovatan rekord u ovoj disciplini. Han je uradio 6737 u roku od 24 sata!

Ne garantujemo vam da ćete usvajanjem sledećih savjeta moći da uradite hiljade zgibova, ali smo sigurni da ćete moći da uradite nekoliko ponavljanja više.

Vježbajte sa trx trakom

Trx traka je najbolja oprema, koja će vam pomoći da dospijete u idealnu formu prije izvođenja zgibova. Radite zgibove sa trx trakom, koja će vam pružati otpor i pomoći vam da se pripremite za prvi savršen zgib.

“Koristio sam je nekoliko puta kako bih pomogao ljudima da ojačaju svoje tijelo i dospiju u pravu formu za izvođenje zgibova. Ovo je sjajan način za početnike da rade svoje lat mišiće i sve mišiće oko lopatice, koji će im biti potrebni prilikom izvođenja zgibova”, kaže Han.

Dodajte težinu

“Razlog zbog kojeg sam trenirao sa težinom oko struka jeste što sam htio da imam u vidu kako ću se osjećati nakon četiri, pet ili šest sati u toku pravog takmičenja”, kaže Han.

Međutim, prije svega budite sigurni da možete da izvedete najmanje 15 uzastopnih zgibova.

“Jednom kad budete mogli da uradite 15 ponavljanja, dodajte težinu od 2 kg (možete da držite bučicu između stopala ili da nosite pojas s težinom). Kada budete mogli da uradite 15 ponavljanja s ovom težinom, dodajte još dva kilograma”, savjetuje Han.

Pokušajte sa iznenadnim napadom od 30 sekundi

Kako biste povećali snagu i izdržljivost gornjeg dijela tijela, Han sugeriše da odredite određeni broj ponavljanja koji ćete da uradite u roku od 30 sekundi. Počnite lagano, radeći samo jedno ponavljanje u roku od 30 sekundi. Potom vidite koliko možete da se zadržite u gornjoj poziciji. Kako budete postajali bolji i bolji, povećajte broj ponavljanja koje možete da uradite u roku od 30 sekundi ili broj minuta.

“Bilo je dana kada sam mogao da uradim 3 ponavljanja na svakih 30 sekundi sa 11 kg težine za sat ipo vremena. Potom bih skinuo težinu i sljedećih sat ipo bih radio bez težina, na svakih 30 sekundi po 3 ili čak 4 ponavljanja”, kaže Han.

Mijenjajte hvat

“Morate da kombinujete hvatove: neutralni, jednoručni, spojene ruke, razdvojene, u bilo kom položaju”, savjetuje Han.

Različiti hvatovi će pogađati različite grupe mišića, neutralni hvat više angažuje nadlaktice, dok će uski hvat više pogoditi biseps, a široki hvat će više raditi lat mišiće. Svi ovi hvatovi su važni sa bildovanje snage, pa pokušajte da kombinujete tri ili četiri različita hvata tokom svakog treninga.

Naučite da ojačate kroz bol

Ne možete da uradite 6737 zgibova, a da ne prođete i naučite da ojačate psihu i tijelo kroz spoznaju nevjerovatnog bola. Hanova tehnika za borbu sa bolom jeste povezanost sa njegovom rutinom od 30 sekundi.

“Ukoliko radite 5 ili 6 sekundi ponavljanja, onda se odmorite 24 ili 25 sekundi. Za to vrijeme mliječna kiselina će nestati tek toliko da možete da se vratite i uradite još jednu seriju”, otkriva Han.

“Na ovaj način, moje tijelo se menja, dobijam više mišića i sagorijevam 3 procenta tjelesnih masnoća za sedam nedelja”, kaže Han.

(Menshealth.com)

Borcu samo bod protiv Mladosti

Fudbaleri Borca remizirali su sinoć na Gradskom stadionu u Banjaluci odigravši 0:0 sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja u 5. kolu Premijer lige BiH. Ekipa Branislava Krunića u ovaj meč ušla je na krilima pobjede na gostovanju u Bijeljini i željela da je potvrdi sa nova tri boda ali to se na žalost domaćih navijača

Servisne informacije za nedjelju, 18. avgust

Servisne informacije za nedjelju, 18. avgust 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična djela. Javni red i mir narušavan je dvaput. Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, povrijeđenih lica nije bilo sve sa materijalnom štetom. Služba hitne pomoći U službi

NEMA SAPUNA I TOALET PAPIRA ZA PACIJENTE Inspekcija u vanrednoj kontroli u UKC

Većina pacijenata više ni ne očekuje da će u toaletima zdravstvenih ustanova zateći tečni sapun, papir i ubruse, zbog čega na preglede idu dobro “naoružani” vlažnim maramicama. Upravo se na lošu higijenu u toaletima bolnica i ambulanti građani najčešće požale jedni drugima, ali rijetko da ko od njih i uputi zvaničnu primjedbu. Ovaj put to

TRIVIĆ: Sve spremno za početak nove školske godine

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u Srpskoj sve spremno za novu školsku godinu, koja će zvanično početi 2. septembra, a ove godine u prvi razred osnovnih škola biće upisano 9.300 djece ili 400 manje nego lani. Trivićeva je rekla da zbog manjeg broja učenika niko od zaposlenih nastavnika

Borac dočekuje Mladost Doboj Kakanj

Fudbaleri banjalučkog Borca, u 5.kolu Premijer lige BiH, dočekuju ekipu Mladost Doboj Kakanj. Nakon pet odigranih utakmica u Premijer ligi BiH, “crveno plavi” imaju sedam osvojenih bodova i nalaze se na petoj poziciji, dok je Mladost tri koraka iza banjalučkog kluba sa četiri osvojena boda. Utakmica na Gradskom stadionu u Banjaluci počinje u 20 časova

DETALJI NOVOG ZAKONA O USELJAVANJU U NJEMAČKU Poznavanje jezika važan uslov, za starije od 45 godina 2 mogućnosti

U središtu novog zakona o useljavanju stručne radne snage u Njemačku su stručnjaci, odnosno kvalifikovani radnici iz zemalja koje nisu članice Evropske unije, izjavio je u intervjuu za Dojče vele državni sekretar u MUP-u Njemačke Štefan Majer i dodao da se ubuduće više neće primjenjivati pravilo po kojem prednost pri zapošljavanju imaju državljani Njemačke ili