Sport 30.11.2015.

Fjuri se kladio na sebe: Zaradio 280.000 evra

ČITANJE: 1 minuta
fjuri
Britanski bokser Tajson Fjuri bio je toliko uvjeren u pobjedu nad Vladimirom Kličkom, da je uložio veliku sumu novca da će postati svjetski šampion.

Irski bokser romskog porekla prekinuo je Ukrajinčevu vladavinu na tronu, a mediji pišu i da je uložio 280.000 evra na sebe. Naravno, opkladu je dobio!

Fjuri se kladio sa svojim bogatim rođakom. Obojica su uložili po 200.000 funti (oko 280.000 evra), a dogovor je bio da ukoliko Kličko odbrani titulu, cijeli ulog ide njegovom rođaku, dok u obrnutnoj situaciji, Fjuri bi pokupio čitavu svotu novca od ukupno 560.000 evra, koliko je bilo na talonu.

Da je uloženi novac na svoju pobjedu stavio u kladionicu, zaradio bi pet puta veću sumu, s obzirom na to da je Ukrajinac bio izraziti favorit.

Ovako, pošto se interno kladio sa rođakom, moraće da se zadovolji sa “samo” dodatnih 280.000, koliko je uložio dotični gospodin.

– To je bila sudbina. Za ovo sam krvavo radio. Vladimir je veliki šampion, ali u ringu se borio za goli život. Biću najharizmatičniji bokser nakon Alija – rekao je usplahireni Fjuri nakon pobjede i osvajanja šampionskog pojasa.

(NN, nadlanu.com)