Sport 14.01.2016.

FK Borac dobija spasioca

ČITANJE: 2 minute
borac
Fudbalski klub Borac sutra bi trebalo da dobije predsjednika pošto će u 18 časova biti održana vanredna izborna sjednica Skupštine kluba.

U javnosti se pojavilo nekoliko kandidata, a samo je Milosava Jakovljević, bivši poslanik u Narodnoj skupštini RS, javno potvrdila da će izložiti program oporavka kluba.

Darko Milunović, savjetnik Željke Cvijanović, predsjednika Vlade Republike Srpske, ima najveću podršku javnosti, a sam je pojednim medijima istakao da je spreman da pomogne Borcu, ali ne kao predsjednik.

Međutim, kako smo saznali, on će skoro sigurno postati prvi čovjek kluba, a danas će izložiti petogodišnji plan oporavka banjalučkog premijerligaša.

-U Upravni odbor novog predsjednika trebalo bi da bude imenovano i nekoliko uglednih privrednika, koji su u mogućnosti, a istakli su i spremnost da pomognu Borcu, koji doživljava možda i najteže trenutke u istoriji dugoj skoro devet decenija- rekao nam je izvor koji je blizak Skupštini “crveno-plavih”.

Od 23. novembra 2015. godine klub je bez predsjednika pošto je Skupština usvojila ostavku do tada prvog čovjeka kluba Draška Ilića i od tada niko nije želio da preuzme njegovo mjesto.

Na pomenutoj sjednici imenovana je petočlana komisija, čiji zadatak je bio da razgovara s potencijalnim kandidatima i sve do ove sedmice nije bilo napretka. Iako niko ne želi zvanično da potvrdi, čini se da će se danas pojaviti nekoliko kandidata koji će izložiti program kako da Borac izvuku iz veoma teške situacije, a među njima će biti i Jakovljevićeva, koja je jedina zvanično rekla da želi na čelo kluba.

Navodno bi među kandidatima mogli da budu i Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH, i Dejan Travar, prvi čovjek Gradskog fudbalskog saveza Banjaluka, a očekuje se da i veterani FK Borac na sjednici izađu sa svojim prijedlogom.

Banjalučani, koji bi ove godine trebalo da proslave 90 godina postojanja, dužni su oko 15.000.000 KM i osim toga ova sezona je i rezultatski loša jer se tim nalazi u zoni ispadanja. Jasno je da nove čelnike očekuje težak zadatak kako bi klub izborio ostanak.

Prije svega će morati da riješe pitanje šefa stučnog štaba pošto je Željku Vranješu dogovor istekao posljednjeg dana 2015. godine.

Osim toga, pune ruke posla će imati u cilju da zadrže aktuelni igrački kadar, ali i dovedu pojačanja s kojima bi mogli da izbjegnu crni scenario jer ove sezone čak šest ekipa ispada iz BH Telecom Premijer lige BiH. Prozivka igrača zakazana je za nedjelju, a prvi trening će biti održan dan kasnije.

(NN)