Sport 04.05.2018.

FK BORAC: Igramo rasterećeno do kraja, ali idemo na pobjede

ČITANJE: 2 minute

“U preostale tri utakmice pokušaćemo da dođemo do sve tri pobjede, radi nas samih“, poručio je fudbaler Borca Mahir Karić pred gostovanje crveno-plavih u Vitezu.

Banjalučki Borac u osmom kolu Lige za opstanak u subotu od 17 časova gostovaće u Vitezu.

Biće to prva utakmica poslije dugo vremena u kojeg neće biti rezultatskog imperativa za Borac, koji je konačno obezbijedio opstanak, ali ni za domaćine, koji su odavno putnici u niži rang.

“Sigurno da poslije naše utakmice protiv Mladosti i utakmice u Gabeli, nakon koje smo obezbijedili opstanak, postoji veliko olakšanje i u svlačionici i unutar samog kluba. Nije to nešto za slaviti, ali dobro je da smo to riješili tri kola prije kraja, jer iz iskustva ranijeg znamo da Borac u neizvjesnim završnicama nije dobro prolazio. Sada imamo tri kola u kojima će šef pružiti šansu igračima koji nisu mnogo igrali. Prva je utakmica protiv Viteza, to je ekipa koja je odavno ispala iz ekipe. Idemo tamo rasterećeno da se nadigravamo i da vidimo neke stvari za narednu sezonu”, rekao je pomoćni trener Borca Marko Maksimović.

“Sutra možemo očekivati Petra Ilića od početka, sigurno i da će Bunić, Glišić, Zarić, Kondić u naredne tri utakmice dobiti neku minutažu. Janičić neće igrati, dobio je slobodno zbog privatnih problema. Lučić je obnovio povredu tako da ni njega neće biti, uz ranije povrijeđene“, dodao je Maksimović.

Iako je opstanak obezbjeđen fudbaler Borca Patar Ilić uvjerava da ekipa ima motiva.

“Idemo na utakmicu jako rasterećeni da pokušamo napraviti što bolji rezultat. U tri utakmice do kraja pokušaćemo sve pobijediti radi samih nas i radi naših očekivanja, ostanka u klubu. Idemo na što bolji rezultat”, poručio je Karić.

(Mondo)