Sport 13.08.2016.

FK Borac konačno dobija pomoćni teren

ČITANJE: 2 minute

Sa Gradskog stadiona poručili su da je tender završen, izvođač radova je izabran i očekuje se početak izgradnje pomoćnog terena, koji bi trebalo da bude završen do početka oktobra.

Poslije dugogodišnje borbe sa pronalaskom terena za treniranje, Fudbalski klub Borac trebalo bi uskoro da riješi ovaj problem.Član Upravnog odbora Darko Milunović najavio je da će do početka oktobra biti okončani radovi, nakon čega bi “Velikan iz Platonove ulice” konačno dobio pomoćni teren.

“Tender je raspisan, zatvoren i izabran je najbolji ponuđač. Trenutno je u toku žalbeni rok, a ukoliko ne bude žalbi, a trenutno ih nema, opština nema nikakvih prepreka da potpiše ugovor sa najboljim ponuđačem. Birokratija je nešto na šta mi iz kluba nemamo uticaj, ali očekujemo da to bude riješeno u narednoj sedmicu ili dvije. Radovi bi trebalo da počnu do kraja avgusta, a još na Donatorskoj večeri najavili smo da je plan da do 1. oktobra sve bude završeno”, istakao je Milunović.

Takođe, iz Kluba su istakli da 11 bivših igrača Borca potražuje oko 100.000 KM, a taj dug biće isplaćen do kraja tekuće sezone. Dug od 40.000 KM prema Fudbalskom savezu BiH je prepolovljen, a ostatak će biti reprogramiran.

“Takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske donosi određene troškove koje nismo imali u Premijer ligi BiH. Tu su snimanje utakmica, plaćanje službenih lica i sl. To nam usporava isplatu ranijih dugovanja”, rekao je Milunović i dodao da se intenzivno vode pregovori sa Školom fudbala Džaja, tako da će i ovaj problem uskoro biti riješen.

Borac bi uskoro trebalo da potpiše novi ugovor sa generalnim sponzorom, kompanijom M:tel, te tzv. zlatnim sponzorom – Elektroprivredom Republike Srpske.

(Mondo)