FK BORAC Postignut dogovor sa FK Džaja

Čelnici Borca su uspjeli da nađu zajednički jezik o načinu isplate duga sa Milivojem Glišićem, vlasnikom FK Džaja, objavio je “Glas Srpske”.

Borac na ponovljenu sjednicu Drugostepene komisije za licenciranje FS BiH nije dostavio potvrdu o izmirenju ili reprogramu dugovanja od 594.000 KM prema FK Džaja i izgubio je licencu za nastup u Premijer ligi sljedeće sezone.

Ipak, Borac ima još jednu šansu za preokret.

Banjalučani imaju pravo da upute molbu Izvršnom odboru FS BiH koji zasjeda 19. juna da se njihov slučaj još jednom preispita i ako dostave uvjerljive argumente i uvjere 12 do 15 članova odbora da glasaju u njihovu korist mogu ostati u bh. eliti i naredne sezone.

S obzirom da je dogovor sa FK Džaja postignut, Borac još treba da se dogovori sa bivšim trenerom Željkom Vranješom kako bi na sjednicu Izvršnog odbora došao bez spornih dugovanja.

“U završnoj smo fazi dogovora i gotovo je izvjesno da smo konačno našli rješenje. Do njega smo došli uz popuštanje sa obje strane i žao mi je što, kako se narodski kaže, ranije nije bilo dovoljno pameti”, rekao je vlasnik FK Džaja za “Glas Srpske”.

Ono što će za Borac biti problem na sjednici Izvršnog odbora jeste činjenica da FS RS ima pet predstavnika (prvi potpredsjednik Milorad Sofrenić, Mile Kovačević, Dragan Kulina, Zlatko Spasojević i Ranko Vučković), a ostalih deset je iz reda druga dva konstitutivna naroda u BiH.

Skupština kluba trebalo je da bude održana 11. juna, ali će biti prolongirana za nekoliko dana. Kao što je poznato, predsjednik Borca Branko Kovačević je 31. maja rekao da će svoj mandat dati na raspolaganje delegatima. Za sada od toga neće biti još ništa, jer prema saznanjima “Glasa Srpske”, još nema kandidata za mjesto prvog čovjeka kluba iz Platonove ulice.

(Mondo)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo