FK BORAC Postignut dogovor sa FK Džaja

Čelnici Borca su uspjeli da nađu zajednički jezik o načinu isplate duga sa Milivojem Glišićem, vlasnikom FK Džaja, objavio je “Glas Srpske”.

Borac na ponovljenu sjednicu Drugostepene komisije za licenciranje FS BiH nije dostavio potvrdu o izmirenju ili reprogramu dugovanja od 594.000 KM prema FK Džaja i izgubio je licencu za nastup u Premijer ligi sljedeće sezone.

Ipak, Borac ima još jednu šansu za preokret.

Banjalučani imaju pravo da upute molbu Izvršnom odboru FS BiH koji zasjeda 19. juna da se njihov slučaj još jednom preispita i ako dostave uvjerljive argumente i uvjere 12 do 15 članova odbora da glasaju u njihovu korist mogu ostati u bh. eliti i naredne sezone.

S obzirom da je dogovor sa FK Džaja postignut, Borac još treba da se dogovori sa bivšim trenerom Željkom Vranješom kako bi na sjednicu Izvršnog odbora došao bez spornih dugovanja.

“U završnoj smo fazi dogovora i gotovo je izvjesno da smo konačno našli rješenje. Do njega smo došli uz popuštanje sa obje strane i žao mi je što, kako se narodski kaže, ranije nije bilo dovoljno pameti”, rekao je vlasnik FK Džaja za “Glas Srpske”.

Ono što će za Borac biti problem na sjednici Izvršnog odbora jeste činjenica da FS RS ima pet predstavnika (prvi potpredsjednik Milorad Sofrenić, Mile Kovačević, Dragan Kulina, Zlatko Spasojević i Ranko Vučković), a ostalih deset je iz reda druga dva konstitutivna naroda u BiH.

Skupština kluba trebalo je da bude održana 11. juna, ali će biti prolongirana za nekoliko dana. Kao što je poznato, predsjednik Borca Branko Kovačević je 31. maja rekao da će svoj mandat dati na raspolaganje delegatima. Za sada od toga neće biti još ništa, jer prema saznanjima “Glasa Srpske”, još nema kandidata za mjesto prvog čovjeka kluba iz Platonove ulice.

(Mondo)

Nova cijena putarine na snazi sljedeće sedmice

Naplata putarine u Republici Srpskoj po novim cijenama počeće za nekoliko dana, što je omogućeno uredbom koju je ranije usvojila Vlada Srpske, a koja je juče objavljena u “Službenom glasniku RS”. Uredba kojom je utvrđena cijena korišćenja autoputa “9. januar”, prema navodima, stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja. – Cijena putarine po zatvorenom

PREDSTAVE, FILMOVI, KONCERTI Šta pogledati ovog vikenda u Banjaluci

Ukoliko vam fali ideja kako provesti ovaj vikend u Banjaluci, donosimo vam repertoar Narodnog pozorišta RS, Dječijeg pozorišta RS, Gradskog pozorišta Jazavac, DIS pozorišta mladih, Banskog dvora i bioskopa Palas. Očekuju vas predstave, izložbe, koncerti i filmovi.

ELEKTROPRIVREDA RS Radmila Čičković podnijela ostavku, Luka Petrović novi direktor

Radmila Čičković, dosadašnji vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede” Republike Srpske, podnijela je danas ostavku na to mjesto. Nadzorni odbor “Elektroprivrede”, na to mjesto imenovao je Luku Petrovića, dosadašnjeg gradonačelnika Trebinja, potvrđeno je za Radio-televiziju Republike Srpske. “Na današnjoj sjednici zadužili smo Upravu društva da što prije formira komisiju kako bi se izvršila primopredaja dužnosti i donijeli

PRILIKA ZA POSAO U BANJALUCI: Traži se više radnika

M San grupacija širi svoje poslovanje i otvara veliku regionalnu kancelariju u Banjaluci. Iza njih je više od 20 godina iskustva, korporativna snaga i uspješno poslovanje. M SAN Grupacija lider je na tržištima Adria regije u distribuciji proizvoda i ICT usluga, u kreiranju, implementaciji i održavanju ICT sistema i usluga te u online maloprodaji. Ima gotovo

ČELENDŽ KUP Borac u Vogošću ide po pozitivan rezultat

Novi trener rukometnog kluba Borac Mtel Mirko Mikić imaće debi na klupi u prvom meču trećem kola EHF Čelendž Kupa protiv Vogošće. Dosadašnji sportski direktor je odlično upoznat sa kvalitetom rivala jer je već jednom mijenjao bivšeg trenera Bojana Unčanina. U prvenstvu Borac je slavio sa 32:28 i pri tome odigrao i najbolji meč sezone.