Sport 07.12.2017.

FK Borac: Raspudiću nikad neće biti zatvorena vrata!

ČITANJE: 2 minute

Fudbalski klub Borac u četvrtak se oglasio povodom odstranjivanja petorice igrača među kojima je i doskorašnji kapiten crveno-plavih i ljubimac navijača Boris Raspudić.

Saopštenje kluba sa Gradskog stadiona koje je objavio portal Mondo prenosimo u cjelosti.

“U proteklih nekoliko dana u medijima i gradu se digla velika prašina po objavljivanju klupske transfer-liste, na kojoj se našlo ime trenutnog kapitena Borca Borisa Raspudića. S obzirom da jecjelokupna situacija u velikoj mjeri pogrešno interpretirana, smatramo da smo dužni da razjasnimo sve postojeće nedoumice.

Prije svega, fudbalska javnost u Banjaluci treba da zna da nam je svima žao zbog novonastale situacije oko Borisa Raspudića. Niko ne treba da nam naglašava o kakvom se fudbaleru i čovjeku radi i izuzetno cijenimo sve što je Boris Raspudić učinio za Borac, ‘ginući’ na zelenom terenu dugi niz godina.

Po objavljivanju transfer-liste kluba, banjalučka fudbalska javnost mahom je stala na jednu stranu, bez provjere argumenata druge. Naime, u toku prekjučerašnjeg i jučerašnjeg dana, pojedini članovi klupskog rukovodstva zvali su Borisa Raspudića nekoliko puta i nudili mu posao u klubu. Raspudić je ponudu odbio, uz napomenu da želi još da igra te da ima određene ponude klubova iz Premijer lige BiH i Prve lige Republike Srpske, ali da postoji mogućnost da nakon igračke karijere dođe do dogovora po tom pitanju.Što se Fudbalskog kluba Borac tiče, naša ponuda za posao u klubu uvijek će biti na snazi.

Dalje, u medijima se pojavila informacija da je Raspudiću zabranjeno da igra u posljednjem kolu na utakmici protiv Širokog Brijega. Raspudiću je, isto tako, juče i prekjuče ponuđeno da nastupi i na dostojan način se oprosti od navijača Borca, ali je ta ponuda takođe odbijena, uz Raspudićeve riječi da ‘ne želi da pogazi svoje riječi koje je izrekao, kao ni samog sebe’.

Iznijeli smo gore navedene činjenice u javnost jer smatramo da je logično i osnovno u informisanju javnosti da se čuje i druga strana priče. Na kraju, napominjemo i ponavljamo,Borisu Raspudiću nisu niti će ikad biti zatvorena vrata na Gradskom stadionu”, navedeno je u saopštenju Borca.

(Mondo)