Sport 12.07.2016.

FK Borac u avgustu dobija teren

ČITANJE: 2 minute

Fudbaleri Borca uskoro bi mogli dobiti pomoćni teren pošto je konačno raspisan konkurs za izgradnju i sada se čekaju ponude izvođača radova koji do 25. jula imaju rok za prijavu.

Ako sve bude prema očekivanjima radovi bi mogli početi sredinom avgusta, dok prođe žalbeni rok. U Službenom glasniku BiH objavljeno je da se traži izvođač radova koji će ponuditi najnižu cijenu za “nabavku i postavljanje vještačke trave na privremenom pomoćnom fudbalskom terenu uz Gradski stadion”. Za ovaj projekat Borac je ranije konkurisao i dobio 185.000 maraka od Evropske fudbalske federacije (UEFA), dok je ostatak novca (riječ je o cifri od 370.000 maraka) obezbijedio grad Banjaluka. Tako bi sve generacije “crveno-plavih” konačno mogle dobiti teren na kojem bi bez problema mogle da se spremaju za utakmice. Ovo je već duže vrijeme bio jedan od gorućih problema kluba.

Tako bi radosne vijesti mogle da dočekaju igrače Borca koji se trenutno na Zlatiboru spremaju za početak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske (6. avgusta). Banjalučani su odigrali i prvi prijateljski meč na srpskoj planini i doživjeli su drugi poraz u tekućim pripremama (prvi od Mladosti Doboj Kakanj 0:1). Bolji od njih bili su fudbaleri Metalca iz Gornjeg Milanovca koji su slavili sa 1:0, ali direktora ekipe Stojana Malbašića to ne brine.

– Protiv Metalca smo odigrali dosta dobro. Primili smo gol iz prekida. Imali smo četiri ili pet dobrih šansi, ali ih nismo realizovali. Postigli smo jedan pogodak koji nam je sudija neopravdano poništio i nismo zaslužili da izgubimo. Što se tiče same ekipe, igrali su skoro svi, 22 igrača – istakao je Malbašić.

On je istakao da su uslovi na Zlatiboru odlični, kao i da za sada sve ide prema planu.

– Uslovi su fenomenalni, od terena koji su odlični, do smještaja, hrane, osoblja. Vrijeme je takođe dobro i za sada nam sve ide na ruku. Boris Gavrić je dobio udarac u koljeno, neće biti na treningu dan-dva. Novajlije dosta dobro rade, dobiće svoju šansu u ovih pet-šest utakmica koje će nam poslužiti da vidimo pravo stranje ekipe i pojedinaca – dodao je Malbašić.

Danas protiv Mladosti

Novi pripremni meč Borac će odigrati već danas i to protiv Mladosti iz Lučana. Nakon toga protivnici će biti Grbalj (15. jul), OFK Petrovac (17. jul) i Lovćen (19. jul).

– Pored planiranih mečeva možda ćemo 16. jula odigrati još meč protiv Spartaka iz Subotice gdje bi igrali mlađi igrači da vidimo na koga možemo računati – kazao je Malbašić.

(Glas Srpske)