FK KRUPA Branislav Krunić više nije trener ekipe

Poslije serije loših rezultata razišli se Krupa i trener Branislav Krunić.

Poraz od Širokog Brijega bio je alarm za Krupu u kojoj su prelomili i odlučili da je vrijeme za promjene.

Poslije četvrtog uzastopnog poraza u Premijer ligi BiH Branislav Krunić više nije trener Krupe, potvrdio je MONDU sportski direktor Mihajlo Bučinski.

“Krunić je podnio ostavku, bio je vrlo korektan, nikakav problem nismo imali s njim i rastali smo se u prijateljskom tonu.  On smatra da svojom ostavkom može smatrati ekipu. Fudbalski klbu zahvaljuje mu se na svemu što je za nas učinio“, rekao je Bučinski.

Sportski direktor Krupe složio se sa konstatacijom da je poslije sedam utakmica bez pobjede, od kojih pet poraza, svakako bilo vrijeme za promjene.

“To je tačno.  Rezultat nas nije htio, bilo je puno nesrećnih okolnosti kada su rezultati u pitanju. Ne možemo promijeniti deset igrača i naravno tu je šef stručnog štaba najodgovorniji. Da ne bismo upali u potpuno lošu situaciju, s obzirom na rezultate drugih kluboa odlučili smo se za ovu priomjenu. Klub će u budućnosti voditi Petar Kurćubić“, rekao je Bučinski.

Doskorašnji trener tima iz kanjona Tijesno je našem portalu rekao da “nije bilo nikakve zle krvi” i da je na klupu Krupe došao kao prijatelj i sa nje otišao kao prijatelj kluba.

“Poslije poraza u Širokom Brijegu (2:0) sa čelnikom kluba Dragomirom Ilićem sam razgovarao i došli smo do zaključka da je najbolje da se prijateljski raziđemo kako bi se ekipa razdrmala nakon serije loših rezultata. Ja kao trener sam najodgovorniji za te rezultate i imao sam moralnu obavezu da ponudim ostavku, koju su u Krupi prihvatili”,izjavio je Krunić.

Banjalučki trener je Krupu preuzeo u junu ove godine umjesto Slobodana Starčevića, koji je postao prvi trener Tuzle siti, i u tri i po mjeseca vodio tim na 15 mečeva. Zabilježio je tri pobjede, pet remija i sedam poraza u svim takmičenjima.

(Mondo)

 

SPORT U ŠKOLAMA Nova sportska oprema za sve banjalučke škole

Sve banjalučke osnovne škole, njih 26, uskoro će dobiti novu sportsku opremu i rekvizite za provođeenje novog projekta „Sport u školama“, zahvaljujući kojem će se osnovci, bez plaćanja bilo kakvih naknada, baviti željenim sportom, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

NOBILO I FERAGET SA DAVOROM Na trgu uzbunjivača pije se najbolja kafa

Anto Nobilo i Izet Feraget, advokati iz međunarodnog tima koji podržavaju grupu Pravda za Davida, jutros su se iznenada pojavili na Trgu Krajine, ili kako ga aktivisti iz ove grupe zovu “Davidovom Trgu” i razgovarali sa ocem ubijenog mladića Davorom Dragićevićem.