Sport 10.08.2018.

FK KRUPA: Mladost nezgodna, idemo na pobjedu

ČITANJE: 1 minuta

U taboru Krupe ističu da pobjedom nad Mladosti Doboj Kakanj žele ujedno i da nastave niz nepobjedivosti.

Krupa će u četvrtom kolu ugostiti Mladost Doboj Kakanj u meču u kojem je ekipa Branislava Krunića favorit.

Mladost je poslije prva tri kola Premijer lige BiH posljednja na tabeli sa gol-razikom 0:5, ali to može biti i razlog za brigu, upozorava Krunić.

“Očekujemo ekipu Mladost Doboj Kakanj, ekipu koja u ovoj sezoni nije postigla gol i ima samo jedan bod. Po meni ovo je najteža utakmica za nas, jer dolazi nam protivnik koji nisu dali pogodak, a moje igrače je malo i teško motivisati poslije ovih utakmic.  Biće teško vrijeme, a očekujem sigurno neizvjesnu utakmicu. Ova utakmica mnoo znači i nama i njima, nama znači za gore, a njima da uhvate priključak sa ostalim ekipama“, rekao je Krunić.

Fudbaler Krupe Vladimir ilić ističe da je Krupa favorit.

“Očekuje nas teška utakmica, Mladost ne dolazi sa bijelom zastavicom, ali mi smo blagi favoriti. Želimo da pobjedom u subotu nastavimo niz nepobjedivosti i da rasterećeni idemo u Tuzlu“.

Napadač Krupe Jovo Lukić takođe je optimista pred subotnji duel.

“Biće teški uslovi, ali kako je nama tako je i njima. Potrudićemo se da ostanemo neporaženi i da uzmemo sva tri boda“,rekao je Lukić.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Subota

Krupa – Mladost DK (17.30)

Sarajevo – GOŠK (20.00)

Tuzla siti – Sloboda (20.45)

Nedjelja

Zvijezda 09 – Željezničar (17.30)

Čelik – Zrinjski (19.00)

Široki Brijeg – Radnik (20.30)

TABELA: Široki Brijeg 7, Sarajevo 6, Željezničar 6, Zrinjski 6, Krupa 5, Radnik 5, Tuzla siti 4, Zvijezda 98 3, Čelik 4, Sloboda 1, GOŠK 1, Mladost 1

(Mondo)