Sport 05.11.2018.

FK KRUPA Promjena trenera sve izvjesnija, Boris Pavić prvi kandidat za novog šefa klupe?

ČITANJE: 2 minute

Poraz od Slobode, sedmi u posljednjih devet ligaških ispita, upalio je alarm za uzbunu u Krupi. Promjena trenera sve je izvjesnija.

Situacija u kanjonu Tijesno nije nimalo prijatna. Krupa je prikovana za dno, četiri boda je ispod sigurne zone, a slijedi teško gostovanje kod još jednog “davljenika”, GOŠK-a.

Nema mjesta panici

Do kraja polusezone učenici Petra Kurćubića kod kuće će igrati još protiv favorizovanog Željezničara, a zatim i kod šampiona Zrinjskog.

Upravo ta tri duela lako bi mogla da odrede sudbinu ekipe. Krupa naprosto mora da se pomjeri sa 12 bodova. U protivnom, opstanak u Premijer ligi BiH mogao bi postati nemogućča misija.

– Alarm je upaljen, ali nema mjesta panici – za SrpskaCafe je izjavio predsjednik kluba Draško Ilić.

Iako je tokom ljeta promijenen sastav, ali i šef struke, Krupa je u uvodnim rundama nove kampanje bila konkurentna. Igrala je na krilima sjajnog strijelca Elvira Koljića.

No, kada je on digao sidro, ekipa je drastično pala. Posljednju slast pobjede okusila je 18. avgusta. Od tada je nanizala dva remija, sedam poraza i zasjela na dno.

Duel sa Tuzlacima sa tribina je posmatrao i Boris Pavić. Riječ je o mladom stručnjaku koji je vodio Čelik, Vitez, Široki Brijeg, a koji će, po svemu sudeći, sjesti i na klupu Krupe. Ipak, promjena se neće dogoditi odmah
Sidro je tada digao i Branislav Krunić, naslijedio ga je Kurćubić, ali se ništa nije promijenilo nabolje. Možda i najslabiju partiju Krupa je pružila u subotu protiv Slobode, koja je i sa igračem manje u Tijesnom osvojila cijeli plijen.

– Sve ovo je pomalo neobjašnjivo. Mislim da je ovdje veći problem samopopouzdanje igrača, ne kvalitet. Dugo vremena je prošlo od posljednjeg trijumfa. Imali smo i dosta povreda. A sve to dovelo nas je u nezavidnu poziciju – dodao je Ilić.

Poslije Kurćubića, Pavić

Duel sa Tuzlacima sa tribina je posmatrao i Boris Pavić. Riječ je o mladom stručnjaku koji je vodio Čelik, Vitez, Široki Brijeg, a koji će, po svemu sudeći, sjesti i na klupu Krupe. Ipak, promjena se neće dogoditi odmah.

– Petar Kurćubić će sigurno voditi ekipu u preostala tri kola. Ne vjerujem da bi eventualna promjena sada bilo šta značajno promijenila. Boris je bio naš gost. Gledao je utakmicu, da ocijeni situaciju i analizira šta bi se možda moglo mijenjati – zaključio je Draško Ilić, potvrđujući tako sve izvjesniju rokadu na klupi.

(Srpskacafe)