Vijesti 14.07.2021.

FK Šargovac: Gušenje fudbala politikom u režiji SNSD, roditelji ogorčeni

ČITANJE: 2 minute

Skupštinska većina u Banjaluci, na čelu sa SNSD-om, nije podržala odluku da se FK Budućnost iz Šargovca produži korištenje prostora, što je izazvalo bijes i ogorčenje građana, sportista, roditelja djece koja treniraju u Šargovcu kao i odbornika u Skupštini grada.

Mještani i roditelji kažu da je „inicijativa“ o nepodržavanju odluke o korištenju prostora dogovorena u SNSD-ovom partijskom ogranku u Šargovcu, gdje je višestruko osuđivani kriminalac i predsjendik SNSD Šargovac Rajko Radaković dogovorio „udar“ na klub sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD Vladom Đajićem.

Roditelji već razmišljaju da odu pred UKC i da traže objašnjenje zbog čega se politički sukobi i razmirice lome preko leđa djece i lokalnog kluba.

Zbog razmirica sa Selakom (SPS), skupštinska većina nije podržala odluku o produženju korištenja prostorija kluba FK Budućnost Šargovac. Stao sam pred njih sve i rekao – sram vas bilo, nije to Selakov privatni klub, i napustio sjednicu. Večeras su ispali, da ne kažem šta, na takvoj sitnici, da su mi se zgadili trajno svi! Sve i jedno koje je glasalo za taj mali zločin! Fudbal da gušite u ovakvoj bijedi – poručio je putem društvene mreže Facebook odbornik Banjaluka Zove Saša Lazić Medo.

Odluku o produženju korištenja prostorija podržali su odbornici PDP, SPS, SDS, odbornik iz Banjaluka zove, kao i odbornik iz SP-a Dragan Banjac, ali zahvaljujući odbornicima stranaka vladajuće koalicije, odluka nije dobila potrebnu većinu.

Fudbalski klub Budućnost iz Šargovca na treninzima okuplja preko 80 djece i mladih, ima odlične rezultate ali i tradiciju, kao klub koji je osnovan daleke 1972. godine. Uprava kluba se nakon neusvajanja odluke obratila gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću koji im je poručio da se ponovo obrate Skupštini sa inicijativom čim se za to steknu zakonski uslovi.

Roditelji djece koja treniraju u FK Šargovac takođe najavljuju da će od odbornika koji čine većinu u Skupštini grada zahtijevati da objasne javnosti zbog čega je odbijena odluka o produženju korištenja prostorija kluba.

Podsjetimo, na prošlim lokalnim izborima najveću podršku glasača u Šargovcu dobio je SPS, dok su za gradonačelnika većinom izabrali Draška Stanivukovića, pa i u političkim krugovima smatraju da je ovo pokušaj “osvete” SNSD-a za one koji ih nisu podržali na izborima

(E.M)

Oznake: FK Šargovac