Sport 29.07.2016.

Floorball elita ponovo u Banjaluci!

ČITANJE: 1 minuta

U banjalučkoj Sportskoj dvorani “Borik” ovog vikenda biće održan osmi Međunarodni floorball turnir “Floorball BL2016”, na kojem će učestvovati osam ekipa iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Češke.

Osmo izdanje Međunarodnog floorball turnir “Floorball BL2016” biće održano u subotu i nedjelju u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci.

Na turniru će nastupiti ukupno osam ekipa, iz Bosne i Hercegovine (Gromovi, Lavovi i Gladiator), Slovenije (Zagorje) i Češke (Sokol Benatky, Iloiset Ketut i Hamsters Vysočany), odnosno 120 učesnika (igrača, volontera i ostalih sportskih radnika).

Floorball BL2016 je uvršten na spisak sportskih manifestacija od značaja za Grad Banjaluku, kao i u calendar međunarodnih turnira Svjetske Floorball Federacije (IFF).

“Cilj organizacije ovog turnira jeste promocija i popularizacija ovog zanimljivog i atraktivnog sporta kako u gradu Banjaluci, tako i širom Republike Srpske, BiH i regiona. Želimo da na ovaj način još više skrenemo pažnju domaće javnosti na potencijal i mogućnosti koji ovaj sport pruža, te da svojim gostima pružimo jedinstven doživljaj gdje će pored takmičarskog dijela, imati priliku doživjeti i sve čari i ljepotu Grada Banjaluke, te da svoje utiske i iskustva podijele u svojim zemljama.

To su za nas najbolje reference koje će otvoriti vrata novim ekipama i da i narednih godina imamo goste i takmičare koji dolaze širom Evrope”, navodi se u saopštenju organizatora, Floorball kluba Gromovi iz Banjaluke.

Mečevi će se igrati u terminu od 10 do 18 časova oba dana. Ulaz je besplatan.

(mondo.ba)