Politika 19.01.2016.

Foks njuz: Pobjednik izbora u SAD je poznat, to je Putin

ČITANJE: 1 minuta
Putin
Predsjednički izbori u SAD biće održani tek u novembru, ali, u određenom smislu, pobjednik je već poznat – to je Vladimir Putin, tvrdi “Foks njuz”.

Kolumnista Daglas Šuen u tekstu pod naslovom “U svijetu haosa jedini pobjednik je Vladimir Putin” piše o dubokoj krizi u Americi.

On navodi listu američkih neuspjeha – testiranje iranskih raketa i hidrogenske sjevernokorejske bombe, tenzije između Saudijske Arabije i Irana koje će negativno uticati na odnose Amerike sa ovim državama, kao i na stabilnost čitavog Bliskog istoka.

Izjave svih glavnih kandidata za predsjednika SAD dokazuju samo to da Amerika napušta svjetsku scenu.

Takvo ponašanje daje Rusiji mogućnost da stekne veliku prednost i zauzme povoljniju poziciju u svijetu, navodi “Foks njuz”.

Kandidati koji pokazuju oštar odnos prema Rusiji nisu posebno popularni među biračima, a zahvaljujući dobro proračunatoj strategiji ruskog predsjednika, ruski interesi izlaze u prvi plan i Rusija ponovno postaje velesila.

-Ne pokušavamo zaustaviti Putina. Naši političari nemaju ozbiljne planove za budućnost- navodi kolumnista.

Sve dok predsjednički kandidati nastupaju onako kako nastupaju, Putinu neće biti važno ko predvodi predsjedničku trku. On će biti siguran da će sljedeći američki predsjednik pomoći Rusiji da ponovo postane velika država, piše Šuen za “Foks njuz”.

(Agencije)