Vijesti 01.09.2015.

Fond PIO: Korisnici porodične penzije da dostave potvrde o redovnom školovanju

ČITANJE: 1 minuta

pio

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srspke obavještava korisnike porodične penzije da u toku septembra i oktobra za školsku 2015/2016. godinu obezbjeđuje i evidentira potvrde o redovnom školovanju za djecu korisnike porodične penzije.

Za djecu korisnike porodične penzije srednjoškolske starosne dobi od 15 do 19 godine, (2.033 korisnika) potvrdu o redovnom školovanju obavezno je dostaviti najkasnije do 25. septembra ove godine.

Iz Fonda kažu da je za djecu korisnike porodične penzije, studente, starosne dobi od 19 do 26 godina, (4.264 korisnika) potvrdu o redovnom školovanju obavezno dostaviti najkasnije do 25. oktobra ove godine.

Fond PIO poziva korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školske potvrde u najbližu poslovnicu Fonda PIO za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, da bi isplata penzije mogla biti nastavljena nesmetano.

O obavezi dostavljanja potvrde o školovanju korisnici će biti obaviješteni i pisanom porukom na čeku za isplatu penzije za avgust 2015. godine.

Za studente poziv o dostavi potvrde o školovanju biće objavljen još jednom u oktobru 2015. godine.

U slučaju nedostavljanja potvrde o redovnom školovanju, u navedenom roku, smatra se da se dijete – korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate.

U okviru zakonskog postupanja i provođenja trajne akcije “Stop prevarama do penzije pošteno” Fond PIO će za dostavljene školske potvrde izvršiti provjeru kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

(Agencije)