Vijesti 17.11.2015.

Fond za životnu sredinu pomogao UKC-u

ČITANJE: 1 minuta

БАЊАЛУКА, 17. НОВЕМБРА /СРНА/  -  Донација Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Универзитетском клиничком центру у Бањалуци од 10.000 КМ, којом је купљено 20 савремених колица за сакупљање и транспорт медицинског отпада, веома је значајна јер ће њоме бити заокружен процес збрињавања отпада, рекао је генерални директор ове установе Мирко Станетић.

Donacija Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Univerzitetskom kliničkom centru Srpske u Banjaluci od 10.000 KM, kojom je kupljeno 20 savremenih kolica za sakupljanje i transport medicinskog otpada, veoma je značajna jer će njome biti zaokružen proces zbrinjavanja otpada, rekao je generalni direktor ove ustanove Mirko Stanetić.

Stanetić kaže da u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske nema nijednog segmenta gdje se zbrinjavanje otpada ne vrši na ispravan, ekološki prihvatljiv način i u skladu sa zakonskim propisima.

On je naveo da ovo nije prva donacija Fonda, kao i da uz pomoć Fonda Univerzitetski klinički centar zbrinjava otpad na najbezbjedniji način.

– Zbrinjavanje otpada je veoma važan sektor našeg rada. U najvećoj zdravstvenoj ustanovi Srpske, u kojoj se izvrši ogroman broj zahvata i gdje se liječi najveći broj bolesnika od malignih bolesti, te gdje je proizvodnja citotoksičnog otpada veoma visoka, vrlo je važno da se sav otpad zbriljava na adekvatan način – rekao je Stanetić novinarima u Banjaluci.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović rekao je da će saradnja Fonda i Univerzitetskog kliničkog centra Srpske biti nastavljena.

On je dodao da će zajedničkim projektima aplicirati prema međunarodnim fondovima da bi se dodatno unaprijedili značajni procesi u Kliničkom centru, s obzirom na to da je riječ o najvećoj zdravstvenoj ustanovi Republike Srpske, čije usluge koristi veliki broj stanovnika.

(Agencije)