Vijesti 25.10.2018.

FONDACIJA “FAIRNECEN” Dodijeljene stipendije, za 50 studenata po 200 evra

ČITANJE: 1 minuta

Univerzitet primijenjenih nauka za ekonomiju i menadžment iz Esena u Njemačkoj zajedno sa Fondacijom “Fairnecen” dodijelio je za kalendarsku 2019. godinu 50 stipendija po 200 evra studentima prvog i drugog ciklusa svih fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Nakon sastanka sa studentima Univerziteta u Banjaluci koji su aplicirali za stipendije fondacije “Fairnecen”, predstavnik Univerziteta primijenjenih nauka za ekonomiju i menadžment iz Esena Klemens Jeger rekao je da su danas predstavljene stipendije za ovu kalendarsku godinu, ističući da je računajući ove stipendije i one iz ranijeg perioda do sada ukupno dodijeljeno 325 stipendija.

“Svih ovih godina shvatili smo da u Banjaluci postoje vrijedni studenti koji teže novim saznanjima i koji se raduju budućim projektima i nama je veliko zadovoljstvo da ih podržimo u njihovim naporima”, rekao je Jeger novinarima u Banjaluci.

Student treće godine Medicinskog fakulteta u Banjaluci Angelina Dulić zahvalila je za dodijeljenu stipendiju koja će joj služiti za kupovinu knjiga i stetoskopa.

Ona je dodala da se ovim pokazuje da se svaki rad i učenje isplati.

Student druge godine Filološkog fakulteta u Banjaluci Nikola Ražutković rekao je novinarima da mu ova stipendija znači mnogo za kupovinu dodatne literatute i školarinu.

Za stipendije fondacije “Fairnecen” za 2018/2019. godinu apliciralo je ukupno 95 studenata, od kojih je stipendije dobilo njih 50.

(Srna)