Politika 30.05.2021.

FORUM ŽENA PDP-a: Sa partnerima iz Švedske o političkim kampanjama i medijskom nastupu

ČITANJE: 1 minuta

Forum žena Partije demokratskog progresa, u saradnji sa Fondacijom Jarl Hjalmarson iz Švedske, tokom vikenda u Banjaluci organizovao je konferenciju na temu političke kampanje i medijskog nastupa, saopšteno je iz ove stranke.

Predsjednica Foruma žena PDP-a, Marina Blagojević, kaže da je ova organizacija resurs PDP-a koji ima veliki potencijal za razvoj:

„U januaru je izabrano novo rukovodstvo, a do danas smo održali desetine sastanaka i konferencija. Žene u PDP-u imaju značajnu ulogu, te se već sada pripremamo za predstojeće izbore 2022. godine. Cilj nam je da na listama imamo i veći broj žena od zakonom propisanih 40% manje zastupljenog pola, ali i da u zakonodavnim i izvršnim tijelima na svim nivoima žene imaju značajniju ulogu nego što je to do sada bio slučaj, a PDP bude predvodnik tog trenda. U našoj organizaciji djeluju stručne, profesionalne, etične i osobe koje će sa dignitetom i odgovornošću obavljati bilo koju poziciju“, kaže Blagojevićeva.

Konferenciju je, zajedno sa partnerima iz Švedske koji su se javili putem video poziva, otvorila potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić, dok su sa učesnicama tokom plenarnog dijela, o oblastima u kojima djeluju, razgovarali gradonačelnik Banjaluke i član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i portparol PDP-a Anja Petrović.

(SB)

Oznake: PDP