Vijesti 09.12.2017.

(FOTO) Banjalučani spremno dočekali snijeg, putevi prohodni

ČITANJE: 2 minute

Obilne snježne padavine koje su od ranog jutra zahvatile Banjaluku nisu iznenadile građane najvećeg grada Srpske, koji vrijedno uklanjaju bijeli pokrivač ispred svojih kuća, dok oni najmlađi uživaju u zimskim radostima.

Sve ekipe zimske službe od jutros čiste puteve kako bi saobraćaj mogao da se odvija bez problema. Građani su lopate odavno spremili i ispred kuća u najvećem gradu Srpske je moguće vidjeti ljude kako sklanjaju snijeg.

Snijeg je donio veliku radost najmlađim Banjalučanima koji su ga jedva dočekali kako bi uživali u igri. Neki se grudvaju, neki prave snješka bjelića, dok su neki odlučili da ovu subotu provedu uživajući u zimskim sportovima.

Ipak, ima i onih koje snijeg usporava u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, ali za sada nema informacija da je bilo većih problema.

Ovo je treći po redu snijeg ove zime u Banjaluci. Prva dva su bila gotovo simbolična, dok je ovaj treći pravi zimski i ne prestaje pada već osam sati.

SVI PUTEVI PROHODNI

Svi putevi u gradskim i prigradskim naseljima na području Banjaluke su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić rekao je da su sve ekipe zimske službe, koje čiste šest gradskih i osam seoskih područja, jutros bile na terenu, te da nema značajnijih prijava sa terena da ima problema u saobraćaju.

“S obzirom na nisku temperaturu, koja je najavljena za noćas, nastojaćemo da blagovremeno budu posuti so i abrazivni materijal, tako da bi se i u jutarnjim časovima sabraćaj odvijao bez problema”, rekao je Sandić.

Sandić je naveo da se javni linijski prevoz putnika odvija po redu vožnje, te je napomenuo da je jutros prijavljeno da nije pošao autobus prema Čokorima, ali je ta dionica u međuvremenu očišćena i sada javni prevoz odvija nesmetano.

On je pozvao građane da poštuju Odluku o komunalnom redu, odnosno da očiste snijeg ispred svojih kuća i stambenih zgrada, te da ga ne bacaju na javne površine.

Sandić je podsjetio da su zakonom propisane kazne u slučaju nepoštivanja propisa, ali kako vjeruje da za potezanjem takvih mjera neće biti potrebe.

On je napomenuo da na sajtu grada građani mogu da provjere koje preduzeće je zaduženo za čišćenje snijega, kao i da imaju brojevi telefona nadzornih organa na koje se mogu uputiti primjedbe ako neke dionice nisu dovoljno očišćene, da bi se blagovremeno reagovalo.

(ATV; Nezavisne)