Vijesti 10.10.2016.

(FOTO) Banjalučki mališani vratili ključeve grada

ČITANJE: 1 minuta

Povodom završetka „Nedjelje djeteta“, mališani iz Osnovne škole „Ivo Andrić“, koji su simbolično upravljali gradom proteklu sedmicu, vratili su danas ključeve grada gradonačelniku Banjaluke, Slobodanu Gavranoviću.

– Mališani su tokom Nedjelje djeteta analizirali Povelju o zaštiti djeteta i iskazali su svoje želje na listi koju su mi danas predali. Ta njihova povelja sa željama biće nam putokaz šta treba da radimo u gradu odnosno da vidimo šta im to nedostaje. Sve ono što su napisali su zaista životne potrebe mališana, ali i sadržano u razvojnim planovima grada – kazao je gradonačelnik Gavranović. Tako su se na listi učenika OŠ „Ivo Andrić“ našle želje da se Vrbas očisti, da se naprave nova igrališta i škole, da Banja Luka bude uređenija sa zelenilom i lijepim parkovima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– To je ono što je Banja Luka radila i što će se, siguran sam, raditi i u narednim godinama – zaključio je gradonačelnik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mali gradonačelnik Nikola Gostić kazao je da je sa drugarima sastavio spisak želja, za koje kažu da su skromne i da je ubijeđen da će biti ostvarene.
Nikolu i njegove drugare, gradonačelnik je danas obradovao slatkišima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podsjećamo da su djeca ključeve grada preuzela 3. oktobra i do danas su simbolično upravljala gradom. Organizator ovog događaja bio je Grad Banja Luka u saradnji sa Udruženjem građana “Sva djeca svijeta”.