(FOTO) Banjaluka i dalje najviše zatrpana, građani pojedinih ulica i naselja odsječeni

snijeg banjaluka

Iako nadležni tvrde da su sve raspoložive ekipe na terenu, građani Banjaluke su i dalje nezadovoljni čišćenjem snijega, a ulice su i dalje neprohodne, a dodatno loše prognoze daje i ledena kiša koja pada.

Mještani Petrićevca se žale da su ulice zatrpane i da im je grn u pojedine ulice tek jutros prošao, a u neke još i nije.

-Dva dana nikakvo vozilo nije ušlo u Ulicu Zore Kovačevića na Petrićevcu, snijeg je samo ugažen od auta, a to je jedna od većih ulica u naselju, tako da me živo zanima šta ovi što čiste rade- ljuto objašnjava jedna mještanka pomenute ulice.

Ništa bolja situacija nije ni na Veselom Brijegu gdje su samo hrabri jutros odlučili da probaju autima da odu na posao.

-Neshvatljivo mi je da u gradu još uvijek ima ulica koje su odsječene. Da mještani nisu raščistili jedan dio ogranka ulice Novaka Pivaševića, građani bi bili potpuno odsječeni od grada. Sniježne padavine ove godine su izgleda ponovo iznenadile zimske službe, ali su zato građani zasukali rukave- navodi sugrađanka.

Ulica Novaka Pivaševića samo je djelimično očišćena, onoliko koliko su mještani mogli lopatama. Teško je hodati i pješke, a automobilima skoro nemoguće.

I ostala naselja su u sličnim situacijama. Građani sami pokušavaju da stvore uslove za normalno funkcionisanje.

Najveći problem za pješake predstavljaju zatrpani trotoari i pristupi autobuskim stajalištima. Građani moraju da hodaju po ulicama, što dodatno otežava i usporava odvijanje saobraćaja.

Centar grada je takođe pod snijegom, a tu su malo pojačane ekipe čišćenja, što dokazuje i naša fotogalerija.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je naložio da se u toku dana prioritetno nastavi čišćenje pješačkih staza, prilaza pješačkim trotoarima, autobuskim stajalištima, te da se nastavi sa čišćenjem onih saobraćajnica na kojima još ima snijega.

-Bez obzira na to što je u kratkom roku pao veliki snijeg, opšta ocjena je da se moglo djelovati bolje, a da su na pojedinim područjima ekipe zimske službe kasnile- zaključio je on.

Zbog ugaženog snijega saobraćaj u BiH se odvija otežano i usporeno

Saobraćaj se na većini puteva u BiH odvija usporeno zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu.

-Posebno skrećemo pažnju na dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Kupres-Livno, Tomislavgrad-Šuica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno,  Donji Vakuf-Travnik, Trnovo-Dobro Polje, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar- navodi se u izvještaju Auto moto saveza.

Navode da su putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci prohodni.

-Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila- navodi se u saopštenju.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na graničnom prelazu Izačić.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Trenutna  zadržavanja su između 30 minuta i 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

banjaluka 1 banjaluka 2 banjaluka 3 banjaluka 4 banjaluka 5 banjaluka 6 banjaluka 7 banjaluka 8 banjaluka 9 banjaluka 10

(NN)

MUP RS izuzima dokumentaciju u vezi s nabavkom pokretne bolnice

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, postupajući po zahtjevu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, sprovode određene istražne radnje u vezi sa predmetom nabavke pokretne bolnice. Kako navode u MUP-u, vrši se izuzimanje određene dokumentacije iz više institucija i preduzeća,

Tegeltija potpisuje odluku o raspodjeli sredstava MMF-a

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara potvrdio je danas “Nezavisnim” da je odluka o preraspodjeli sredstava MMF spremna, da je proslijedio ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i da će danas to biti realizovano.

MUP: Prijetnje Službi predsjednika Republike Srpske

Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci dva izvještaja zbog počinjenih krivičnih djela “Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje” iz člana 359 KZ RS i ”Neovlaštena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluge” iz člana 260 KZ RS

MILIČEVIĆ: SDS u Tesliću isključio pet članova, ali stranka jedinstvena i jaka

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević rekao je danas da je ta stranka u Tesliću u proteklom periodu isključila pet članova, ali da je i dalje jedinstvena i jaka, te da očekuje sigurnu pobjedu u toj opštini na predstojećim lokalnim izborima. Miličević je na konferenciji za novinare u Tesliću naveo da će organi ove partije

NOVI SISTEM NADZORA: Kladionice bez “lova u mutnom”

I pored znatnog povećanja prihoda, Republika Srpska u “sivoj zoni” igara na sreću još gubi milione maraka na godišnjem nivou, procjenjuju u Ministarstvu finansija. U praksi to znači da većina priređivača igara na sreću i dalje uspijeva da prikrije dobar dio svojih prihoda. Jedini način da se to izbjegne, a igre na sreću potpuno legalizuju

Od danas u prodaji Early Bird ulaznice za deveti Fresh Wave Festival!

Počela je prodaja promotivnih Early Bird ulaznica za deveto izdanje NEKTAR Fresh Wave festivala! Ovogodišnje izdanje festivala održaće se od 6. do 8. avgusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Do sada su svoje nastupe potvrdili Sven Vath, Artbat, Nastia, Ilario Alicante, Mladen Tomić, Nebs Jack, Joma Maja, Woodie, a riječ je o izvođačima čija su imena

LIDER U OBLASTI PRIVATNOG SISTEMA BEZBJEDNOSTI: Kompanija „Sector Security“ tokom pandemije sačuvala radna mjesta za svih 1400 zaposlenih

Kompanija „Sector Security“, koja se već dvije decenije smatra liderom u oblasti privatnog sistema bezbjednosti, a koja širok spektar svojih usluga pruža klijentima širom BiH, tokom trajanja pandemije uspjela je da sačuva radna mjesta za svih 1.400 zaposlenih, te u skladu sa potrebama svojih klijenata svoje ponude da upotpuni i dodatnim sadržajima. Pravovremene reakcije rukovodstva