Vijesti 04.03.2016.

(FOTO) Banjaluka: Labudovo jezero uz mnoštvo uglednih ličnosti

ČITANJE: 1 minuta
balet
Najpoznatija baletska grupa na svijetu Carskog ruskog baleta izvela je sinoć u Banjaluci “Labudovo jezero” Petra Iljiča Čajkovskog.

U baletskoj predstavi su igrali primabalerina Carskog ruskog baleta Lina Seveliova i njen partner Narimana Bekzhanova, u ulogama Odete i princa Zigfrida, sa još 39 umjetnika. 

Ova baletska trupa nastupala je na svim kontinentima. Prije Republike Srpske, nastupali su u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Zoran Đurić, direktor “Kvin estrade” koja je organizator ovog gostovanja, rekao je Srni da su se potrudili da ispoštuju sve tehničke parametre koje ovaj balet zahtijeva.

– Nažalost mi nemamo adekvatnu dvoranu za izvođenje baleta, ali smo se potrudili da scenu napravimo maksimalno približno onoj izvornoj- istakao je Đurić.

Đurić je rekao da ima u planu za kraj godine još jedno gostovanja Carskog ruskog baleta sa predstavom “Krcko Oraščić”.

Baletu su prisustvovali porodica predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović sa suprugom, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić i ostale ugledne ličnosti.

balet poznati
labudovo jezero

(Agencije)