Vijesti 03.08.2016.

(FOTO) Banjaluka ugostila studente iz cijelog svijeta

ČITANJE: 1 minuta

Drugi po redu „Global Village“, održan večeras u parku Petar Kočić, privukao je veliki broj znatiželjnih građana koji su došli da se upoznaju sa različitim kulturama svijeta koje su predstavila 23 studenta iz 14 zemalja.

Nikolina Rajilić, predstavnica lokalne kancelarije ISAC-a u Banjaluci, kazala je da se projekat „Revolution“ po drugi put održava u našoj državi.

Ovaj projekat omogućava studentima i praktikantima iz različitih dijelova svijeta da obavljaju praksu u raznim gradovima BIH, da se upoznaju sa našom kulturom i da nauče nešto novo.

Studenti obavljaju praksu u kulturnim institucijama Prijedora, Teslića, Prnjavora i Banjaluke i svi oni za naš grad imaju samo riječi hvale.

Viktor Manuel iz Nikaragve večeras je predstavio svoje tradicionalne kolače pod imenom „roskijas“ pravljenim od kukuruza, a upitan kako mu se sviđa naš grad kaže da mu se sviđa jer je čist i ima umjerenu klimu.

Robert Dacešin, jedan od posjetilaca, kazao je da je ovo jedan lijep događaj na kojem građani koji nisu imali priliku da putuju po svijetu mogu da se druže sa studentima i da nešto više nauče o njihovim državama kao i o njihovim kulturama koje su dosta zanimljive jer studenti dolaze iz zemalja kao što su Azarbejdžan, Indija, Italija, Ukrajina, Kina i druge.

global-village2 global-village3 global-village4 global-village5

(nezavisne.com)