Biznis 29.02.2016.

(FOTO) BiWa bicikl veš mašina

ČITANJE: 1 minuta
biva
Vozite bicikl i istovremeno perete veš, s ovim izumom sigurno će te “ubiti dvije muve jednim udarcem. Originalna i zanimljiva ideja “bicikla veš mašine” je izum studenata iz Kine sa Dalian univerziteta.

Bickl “The Bike Washing Machine” (skraćeno “BiWa”) je kombinacija statičnog bicikla i veš mašine. Biwa “bicikl mašina za pranje veša” radi tako, da dok vi “vozite” biciklo, pokrećete pedale a one pokreću bubanj u kome se nalazi odjeća.

Sam bubanj nalazi se na predenjem dijelu bicikla to jeste na mjestu točka. Višak električne energije se koristi za napajanje displeja koji prati vaš napredak ali i za skladištenje el. energije za kasniju upotrebu ovog neobičnog bicikla – bicikla veš mašine.

bicikl ves masina

Naravno, ostaje na kraju da se vidi da li će ovaj zanimljivi izum kineskih studenata uspjeti da se progura i do svjetskog tržišta ili ne. U svakom slučaju drage dame, ako ovaj izum zaživi i postane dostupan na svjetskom tržištu jedno je sigurno, pored opranog veša imaćete savršenu kondiciju ali i super liniju.

ves masina bicikl

(Novosti.rs)