Magazin 30.03.2016.

(FOTO) Britanac koji se fotografisao s otmičarom egipatskog aviona: Ovo je najbolja fotografija ikada

ČITANJE: 1 minuta
avion
Britanac Ben Innes, koji je bio taoc u avionu kompanije EgyptAir, fotografisao se s otmičarom Seifom Eldinom Mustafom, a za svoju fotografiju je rekao da je “najbolja ikada”.

Innes se fotografisao s otmičarom aviona, koji je sada u pritvoru zbog otmice egipatskog aviona.

“Mislio sam da je bomba prava i da u svakom slučaju nemam šta izgubiti, tako da sam rizikovao. Sa sobom sam poveo stjuardesu da prevede otmičaru da se želim fotografisati s njim. On je pristao, pa sam stao pored njega i nasmijao se, a stjuardesa nas je fotografisala. To je najbolji selfie ikada”, izjavio je Innes.

Fotografiju je potom poslao prijateljima.

“Znate da vašeg prijatelja nije briga. Gledajte vijesti momci”, poručio je Britanac.

Zvaničnici tvrde da otmičar, egipatski državljanin Seif Eldin Mustafa, nije psihički stabilan te da se slučaj ne istražuje kao teroristički čin.

On je prisilio pilote da avion koji je trebao sletiti u Kairo preusmjeri u Larnacu na Kipar, kako bi mogao prenijeti poruku svojoj supruzi koja tamo živi.

“Ne znam zašto se fotografisao, ali znam da se ne plaši i ne stidi bilo čega”, izjavio je Innesov cimer Chris Tundogan.

U avionu je bilo Egipćana, Amerikanaca, Britanaca, Holanđana, Belgijanaca, Grka te po jedan Francuz, Talijan i Sirijac. Drama je okončana nakon što je otmičar oslobodio sve taoce, a potom sam izašao iz aviona, nakon čega je uhapšen.

otmicar innes

(Klix)