Magazin 27.11.2015.

(FOTO) “Dragi Deda Mraze, nađi ljude koji su me upucali”

ČITANJE: 1 minuta
kristijan hiki
Na vrhu liste novogodišnjih želja Kristijana Hikija (Christian Hickey), pored vokija tokija i video igara je i da Deda Mraz pomogne policiji da uhvate ljude koji su ga povrijedili.

Kristijana i njegovu majku Džejn upucala su dva čovjeka, za koje policija vjeruje da su planirali ovaj napad, na pragu njihove porodične kuće.

Zato je ovaj dečak na vrhu liste želja koje šalje Deda Mrazu tražio i pomoć prilikom hvatanja ljudi koji su ga povrijedili.

Detektiv Ras Džekson koji je zadužen za ovaj slučaj je izjavio da je srceparajuće da dijete koje u pismu Deda Mrazu treba da traži uzbudljive poklone, zapravo traži da se uhvate zločinci.

– Ovo što se desilo Kristijanu i njegovoj majci pratiće ih do kraja života, a jedino što mi možemo da uradimo kako bi mu olakšali je da uhvatimo ljude odgovorne za njihove povrede. Takvim ljudima nije mjesto u civilizovanom društvu i veoma smo odlučni da ih pronađeno i suočimo sa pravosudnim sistemom- kaže Džekson.

Nakon napada koji se dogodio 12. oktobra, Kristijan i njegova majka su primljeni u bolnicu, podvrgnuti su operacijama i sada se oporavljaju kod kuće, ali su Kristijanu i dalje neophodne štake i kolica kako bi se kretao.

pismo

(B92)