(FOTO) Dubrovnik i Split: Prepoznajte lokacije iz “Igre prestola”

dubrovnik

Fenomen TV serije “Igra prestola”, koja je realizovana po serijalu knjiga “Pjesma leda i vatre” pisca Džoržda R. R. Martina, ne jenjava ni nakon pet sezona i 50 prikazanih epizoda, a dok s nestrpljenjem očekujemo šestu sezonu (april 2016.), i vijesti o tome da li je Džon Snježni i definitivno pokojni, pogledajte neke od najzanimljivijih lokacija gdje je ova serija snimljena.

Kao što fanovi već znaju, i Hrvatska je već nekoliko godina na karti lokacija za snimanje serija, odnosno Dubrovnik i Split.

Pogledajte kako izgledaju lokacije na kojima su snimani dijelovi serije, produkcijski dotjerani za potrebe seta, ali i u stvarnosti.

dubrovnik game of thrones
dubrovnik game of thrones 2

dubrovnik game of thrones 3

dubrovnik game of thrones 4

dubrovnik game of thrones 5

dubrovnik game of thrones 6

dubrovnik game of thrones 7

dubrovnik game of thrones 8

dubrovnik game of thrones 9

dubrovnik game of thrones 10

dubrovnik game of thrones 11

dubrovnik game of thrones 12

dubrovnik game of thrones 13

dubrovnik game of thrones 14

dubrovnik game of thrones 15

(Banjaluka.net)

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili