Vijesti 05.03.2017.

(FOTO) Inovacija u Banjaluci: Trafika sa retrovizorom protiv lopova!

ČITANJE: 1 minuta

Retrovizor na stubu ulične rasvjete kod banjalučkog Venecija mosta prestao je da bude enigma za brojne prolaznike nakon što je za srpskacafe potvrđeno da ovaj neobični izum služi i kao odlična zaštita od krađe!

Naime, postavili su ga radnici obližnje trafike kako bi imali bolju preglednost onoga što se dešava uokolo, te pratili ukoliko nekome padne na pamet da im otuđi robu, što se, kako navode, već dešavalo.

-Naiđu tinejdžeri pa hape ovo i ono, i odu… Inače, ovaj način zaštite sam vidio u samoposlugama i nije to nešto novo. A pošto nisam mogao naći ogledalo, kao u samoposlugama, nabavio sam ovaj retrovizor – objašnjava za naš portal gospodin koji radi u ovoj trafici.

trafika

S tim u vezi, jedan prolaznik je za naš portal rekao da su se vlasnici trafike odlično dosjetili kako da zaštite robu s obzirom da im je radnja na prilično “nezgodnom” i prometnom mjestu.

-Da nema ovog ogledala, kako bi radnik u trafici istovremeno prodavao novine i cigarete, i pratio da li mu neko krade sladoled iz frižidera? Ovako, problem rješava jedan obični i jeftini retrovizor, koji omogućava uvid i u ono šta se dešava iza trafike – naveo je naš sagovornik.

(srpskacafe)