Sport 27.08.2015.

(FOTO) Ivanu Španović proglasili Hrvaticom

ČITANJE: 1 minuta
Ivana-Spanovic01

Sramota i skandal! Kako bismo mogli drugačije da prokomentarišemo ovako neopustiv propust Svetske atletske federacije na čijem sajtu je u izvještaju kvalifikacija skoka u dalj srpska atletičarka Ivana Španović proglašena za hrvatsku atletičarku.

Prosto je za nepovjerovati da neko ko radi na zvaničnom sajtu IAAF ne zna iz koje zemlje dolazi jedna od najboljih svjetskih atletičarki, evropska dvoranska šampionka i vicešampionka na otvorenom, kao i bronzana sa prethodnog Svjetskog prvenstva u Moskvi.

U izvještaju kvalifikacija za ulazak u finale u skoku u dalj, u kojima je Srpkinja ostvarila najbolji rezultat od 6,91 metara i to već u prvom skoku, čime je oborila i sopstveni nacionalni rekord, navodi se da je Španovićeva ustvari oborila hrvatski nacionalni rekord.

– Ivana Španović je predvodila kvalifikantkinje ovog jutra sa hrvatskim nacionalnim rekordom na otvorenom od 6,91 metara – glasi prva rečenica izvještaja.

Ivana-Spanovic02
Ivana-Spanovic03

Dakle, pritom i u narednih više od pola sata to nije izmjenjeno na sajtu. Zaista skandalozno!

Kao što smo već navikli, ovo nije prvi put da se ovakva stvar dešava srpskim sportistima, da im strane i renomirane sportske organizacije dodjeljuju drugu, pogrešnu nacionalnu pripadnost. Sjetimo se Novaka Đokovića, Bogdana Bogdanovića…

Nadamo se da će i Ivana poput njih na najbolji način pokazati svima odakle dolazi pobjedom i osvajanjem zlata na Svjetskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)