(FOTO) Izbori u Banjaluci: Pogledajte SDS-ovu odborničku listu

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Predrag Vulin predstavio je danas odborničku listu za Skupštinu ovog grada na lokalnim izborima koji su zakazani za oktobar ove godine.

Vulin je poručio da će SDS biti vodeća snaga i lokomotiva u pobjedi Saveza za promjene na lokalnim izborima u ovom gradu.

Takođe je istakao da su, osim članova SDS-a, kandidati na odborničkoj listi i dva člana Stranke Napredna Srpska i član Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

Upravo je član Srpske radikalne stranke Dragan Milanović, sa 34. mjesta pomjeren na 17., na koje je prvobitno stavljen nedavno izbačeni Saša Lovrić.

Govoreći o skidanju Lovrića sa kandidatske liste, Vulin je rekao da je to urađeno u skladu sa pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti, jer Lovrić nije poštovao odluke Gradskog odbora ove stranke.

Sa druge strane, donedavni predsjednik Područnog odbora “Jug” Saša Lovrić ističe da je smijenjen mimo volje članova Gradskog odbora i iz razloga jer je javno progovorio o sukobima i nezadovoljstvu unutar stranke.

U izjavama za medije je istakao da se određeni broj članova SDS protivi politici za koju smatraju da šteti stranci, a koju vodi predsjednik Gradskog odbora SDS Predrag Vulin, za kojeg je Lovrić rekao da je “igrač predsjednika Regionalnog odbora SDS Ognjena Tadića i izvršilac njegovih naređenja”.

Umjesto Lovrića, na listi se našao Nenad Marčetić, kojem je dodjeljena 34. pozicija.

Ono što je među članovima SDS-a izazvalo posebnu sumnju jeste, kako tvrde za “banjaluka.net”  pojedini članovi ove stranke, jeste to što je Marčetić i prije izbacivanja Lovrića sa liste i njegovog isključenja iz stranke, govorio da će se naći na listi za ovogodišnje izbore.

SDS-ova izborna lista izgleda ovako:

image-0.02.01.18ea7afa97fc95db0a04281fd5606055eb1dd0ea1cf3eae911b5fa04cb025c39-V

image-0.02.01.d03b00567abb8118ecc90df0a9f6b9e50159a58b73982a8a692dea18d9f4b289-V

(banjaluka.net)

(FOTO) OPROŠTAJ OD ŠKOLE Mature Gimnazije i Muzičke škole “Vlado Milošević”

Od školovanja i školskih dana oprostili su se učenici Gimnazije i Muzičke škole “Vlado Milošević”. Park “Petar Kočić” je bio pretijesan da pored maturanata ove dvije škole primi roditelje, rodbinu i prijatelje, koji su došli da podijele radost maturanata. Nikola Bundalo, maturant Prirodno-matematičkog smjera rekao je kako mu je i drago ali i žao što

62. DAN NA TRGU KRAJINE “Zločinci i ubice bliži vam se kraj”

Davor Dragičević otac tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića po 62. put se obratio sa glavnog banjalučkog Trga. Podsjetio je da mirno i dostojanstveno traži istinu i pravdu, te da od institucija očekuje da uhapse ubice i nalogodavce ubistva njegovog sina. Podrška porodici Dragičević ne prestaje, pa su i danas na Trgu bili kako građani Banjaluke,

PRED SVOJIM NAVIJAČIMA U “BORIKU” Borac u finalu Kupa BiH

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela plasirali su se u finale Kupa BiH pošto su savladali Zrinjski. Rival u utakmici za trofej biće im bolji iz meča Bosna Centrotrans – Konjuh. Borac je pred svojim navijačima u “Boriku” savladao Zrinjski rezultatom 21:15 (12:7), a najbolji u pobjedničkom timu bili su Srđan Mijatović, Đorđe Ćelić i Marko Ćeranić

BANJA LUKA OPEN 2018 Banjalučki klinci u bazenu sa prvacima Evrope

Banjaluka je ovog vikenda centar plivačkog sporta jer se po 11. put održava miting “Banjaluka open 2018” na Gradskom olimpijskom bazenu. Banjalučki miting je u kalendaru Svjetske plivačke federacije (FINA), i kao takav predstavlja kvalifikacije za Mediteranske igre, Evropsko juniorsko prvenstvo, Olimpijske igre mladih, a čak i za Svjetsko prvenstvo. Zato se gotovo cijela reprezentacija

Motociklista povrijeđen u centru Banjaluke

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u centru Banjaluke u ulici Nikole Pašića kod pumpe “Krajinapetrol” povrijeđen je motociklista. Hitna pomoć je odvezla povrijeđenog, a još nije poznat stepen njegovih povreda. (SrpskaCafe)

INICIJATIVA GRAĐANA Humanitarno veče za teta Grozdu

Inicijativa građana “Kultura Kulturi” zajedno sa neformalnom grupom “Otpisani entuzijasti” organizuje u nedjelju 27. maja humanitarnu akciju za pomoć ugroženoj porodici Uldrijan sa Starčevice. „Ulaznica“ je bilo kakav prehrambeni proizvod ili sredstvo za higijenu. Druženje će trajati od 19 do 23 časa u baru “Smuggler”, kada će prikupljeni artikli biti direktno prevezeni teta Grozdi. Teta

MOTO FEST Bajkeri uživaju u Banjaluci

Prvi dan Moto Festa prošao je u odličnom raspoloženju i posjeti velikog broja bajkera, ljubitelja dvotočkaša i dobrog zvuka. Program je prema planun počeo stunt vožnjama ispred tvrđave Kastel u kojima su uživali brojni posjetioci. U isto vrijeme na samoj tvđavi Kastel otvoren je Moto sajam na kojem su se predstavili najpoznatiji svjetski moto brendovi