(FOTO) “Konferencija beba” u Banjaluci okupila veliki broj mališana

“Konferencija beba” održana večeras u parku “Petar Kočić” okupila je veliki broj mališana, a među njima za najmlađu bebu i ujedno predsjednika tročlanog predsjedništva “Konferencije beba” proglašen je Konstantin Grahovac.

Najstarija beba na ovoj manifestaciji i drugi član ovog predsjedništva je Anja Janjić, a beba sa najviše braće i sestara i treći član je Miloš Savanović.

Najmlađi učesnici “Konferencije beba” takmičili su se u puzijadi, a pobjedu je odnijela najbrža beba Uroš Preradović.

Malo stariji mališani su se takmičili u biciklijadi i rolerijadi.

Na ovoj konferenciji nagrađeni su i svi prisutni blizanci, kao i “Vidovdanske” bebe.

Ni roditelji nisu bili izostavljeni takmičarskog dijela manifestacije pa su se tako mame takmičile u brzom hodanju sa kolicima.

Očevi su se odmjerili u brzom presvlačenju beba, i to na stalku za presvlačenje koje je za ovu prigodu donirali iz baby shop “Ana”.

Brojni sponzori su za sve pobjednike takmičenja izdvojili brojne nagrade, među kojima je nagrada NLB banke od 100 KM za tročlano predsjedništvo “Konferencije beba”.

Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, rekla je da je ovo ministarstvo pored “Konferencije beba” u Banjaluci iste manifestacije organizovalo i u još 39 lokalnih zajednica u RS.

“Ova manifestacija je prilika da okupimo ono najljepše i najvrijednije što imamo, a to su djeca. Poželjeli smo im da imaju srećno djetinjstvo. Lično sam im poželjela da imaju što više braće i sestara”, rekla je Davidovićeva.

Vlado Đajić, član Odbora za natalitet RS i generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS, ovom prilikom je kazao da je ovaj odbor krenuo u ozbiljnu pronatalitetnu politike u RS.

“Zajedno sa nadležnim institucijama ćemo stvoriti sve preduslove za buduće majke i djecu da im stvorimo finansijsku sigurnost. Jer najveće bogatstvo koje svi imamo su djeca”, rekao je Đajić.

(Nezavisne)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave