(FOTO) “Konferencija beba” u Banjaluci okupila veliki broj mališana

“Konferencija beba” održana večeras u parku “Petar Kočić” okupila je veliki broj mališana, a među njima za najmlađu bebu i ujedno predsjednika tročlanog predsjedništva “Konferencije beba” proglašen je Konstantin Grahovac.

Najstarija beba na ovoj manifestaciji i drugi član ovog predsjedništva je Anja Janjić, a beba sa najviše braće i sestara i treći član je Miloš Savanović.

Najmlađi učesnici “Konferencije beba” takmičili su se u puzijadi, a pobjedu je odnijela najbrža beba Uroš Preradović.

Malo stariji mališani su se takmičili u biciklijadi i rolerijadi.

Na ovoj konferenciji nagrađeni su i svi prisutni blizanci, kao i “Vidovdanske” bebe.

Ni roditelji nisu bili izostavljeni takmičarskog dijela manifestacije pa su se tako mame takmičile u brzom hodanju sa kolicima.

Očevi su se odmjerili u brzom presvlačenju beba, i to na stalku za presvlačenje koje je za ovu prigodu donirali iz baby shop “Ana”.

Brojni sponzori su za sve pobjednike takmičenja izdvojili brojne nagrade, među kojima je nagrada NLB banke od 100 KM za tročlano predsjedništvo “Konferencije beba”.

Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, rekla je da je ovo ministarstvo pored “Konferencije beba” u Banjaluci iste manifestacije organizovalo i u još 39 lokalnih zajednica u RS.

“Ova manifestacija je prilika da okupimo ono najljepše i najvrijednije što imamo, a to su djeca. Poželjeli smo im da imaju srećno djetinjstvo. Lično sam im poželjela da imaju što više braće i sestara”, rekla je Davidovićeva.

Vlado Đajić, član Odbora za natalitet RS i generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS, ovom prilikom je kazao da je ovaj odbor krenuo u ozbiljnu pronatalitetnu politike u RS.

“Zajedno sa nadležnim institucijama ćemo stvoriti sve preduslove za buduće majke i djecu da im stvorimo finansijsku sigurnost. Jer najveće bogatstvo koje svi imamo su djeca”, rekao je Đajić.

(Nezavisne)

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju