Magazin 21.05.2019.

(FOTO) Maturanti Tehničke škole se oprostili od đačkih klupa

ČITANJE: 1 minuta

Od školovanja i školskih dana opraštaju se učenici banjalučke Tehničke škole, koji su se večeras okupili u hotelu “Bosna”, gdje će proslaviti kraj jedne i pocetak novih životnih stranica.

Maturanti su složni u tome, da će iz školskih klupa ponijeti mnogo uspomena i anegdota i da je srednja škola jedno prelijepo iskustvo, gdje su mnogo toga naučili, ali i stekli one prave prijatelje.

“Smatram da je matursko veče jedan od najljepših događaja u životu svakog učenika, te da je ono kruna našeg školovanja, kazala je Sara Tešić, maturantica smjera logistika i špedicija.

Aleksandar Pavlović, takođe maturant ove škole rekao je da je kroz period školovanja stekao neraskidiva prijateljstva, te da će pored prijatelja, školske dane pamtiti i po profesorima, ali i raznim anegdotama i druženju.

Dodao je da jos uvijek nije odlučio da li ce nastaviti svoje školovanje i upisati fakultet ili naći posao.

Ove mlade ljude, porodica i njihovi prijatelji ispratili su do hotela “Bosna”, gdje će maturanti nastaviti svoje slavlje.

“Zbog najavljenih vremenskih neprilika odlučili smo da se ove godine maturanti ne okupljaju u dvoristu naše škole, te da neće biti šetnje kroz ulice grada, kao što su to tradicionalno radile prethodne genracije”, kazala je Kristina Mrđa, direktorica Tehničke škole.

Ali, veliki dio maturanata ne želeći da kvari tradiciju, okupio se ispred hrama Hrista Spasitelja, a dio njih i ispred škole, te su prodefilovali do hotela “Bosna” gdje će proslaviti matursko veče.

Sutra će maturu proslaviti maturanti “Elektrotehničke škole”.

(Nezavisne)