Politika 14.05.2016.

(FOTO) (Ne)zadovoljni građani na oba protestna mjesta

ČITANJE: 1 minuta
protest
Na Trgu Krajine ispred tržnog centra Boska već su se počeli okupljati građani koji su stigli iz svih dijelova RS, na skupu podrške aktuelnoj vlasti, te kako bi iskazali nezadovoljstvo politikom Saveza za promjene na državnom nivou.

Nekoliko desetina građana već se nalazi na Tgu Krajine noseći zastave Republike Srpske i brojne transparente podrške aktuelnoj vlasti u manjem bh. entitetu. Do sada su stigle veće grupe iz Dervente i Srbca, a očekuje se dolazak građana i iz drugih gradaova.

protest 2

Desetak autobusa je stiglo i iz Modriče, a prema najavama na mitingu podrške vlasti očekuje se dolazak uzmeđu 150 i 200 autobusa.

S druge strane u parku Mladen Stojanović također se okupljaju građani koji podržavaju opoziciju u RS-u, odnosno Savez za promjene. Na taj skup već su stigli Branislav Borenović, predsjednik PDP-a i Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

protest 3

Njih dvojica su u dobrom raspoloženju razgovarali s nekim od građana koji su ranije pristigli na lokaciju na kojoj će danas biti održan protest opozicije.

Još uvijek je neizvjesno da li će Savez za promjene organizirati najavljenu protestnu šetnju prema Narodnom pozorištu, jer postoji opasnost da bi moglo doći do sukoba sa demonstrantima okupljenim na Trgu Krajine.

trg

U 11 sati predsjednik SDS-a Mladen Bosić održat će sastanak s ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačom, nakon čega će biti poznato da li će protestna šetnja biti održana.

Na ulicama je veliki broj policajaca, a najavljeni protesti trebali bi početi u 12 sati u parku Mladen Stojanović i 13 sati na Trgu Krajine.

park

(Istinito)