Magazin 03.12.2015.

(FOTO) Od preskupih aviona do auto flote: Što sve posjeduje Putin?

ČITANJE: 2 minute
Putin
Vladimir Putin živi pravi život ruskog cara i posjeduje brojna bogatstva.

Putin od svih svjetskih vođa ima najskuplju kolekciju satova procijenjenu na 750 hiljada dolara. Najskuplji komad iz njegove kolekcije je Lange & Söhne izdanje, koje je prekriveno kristalnim staklom i ima zlatne kazaljke, koje košta oko pola miliona dolara.

Vladimir Putin
On ima flotu koja se sastoji od četiri jahte, strateški raspoređene u njegovoj zemlji. Navodno, jednu jahtu je dobio kao poklon od najbogatijih Rusa. Njegova najpoznatija jahta košta oko 37 miliona dolara, ima profesionalno dizajnirani enterijer, vinski podrum ispunjen ekskluzivnim izdanjima i bazen s vodopadom.

Prvi automobil dobio je od svoje majke na trećoj godini fakulteta. Ona ga je dobila na nagradnoj igri i poklonila sinu. Najnoviji popis njegove automobilske flote broji oko 700 vozila. Na raspolaganju ima čak i Formulu 1. Kaže da su mu omiljeni automobili oni koji su napravljeni u Rusiji.

PUTIN 3

Izgleda da nedodirljivi ruski lider posjeduje avion svih veličina, jer ima ukupno 43 aviona. Njihova vrijednost procijenjena je na milijardu dolara. U jednom avionu čak ima luksuzni toalet vrijedan 75 hiljada dolara.

Putin
Posjeduje dvadeset ogromnih posjeda u cijeloj zemlji a kupio je i 350 miliona funti vrijednu palatu tzv. “predsjedničku vikendicu”. Čuvaju je naoružani vojnici, oko nje  je bodljikava žica i psi čuvari.

Posjeduje dionice u tri najveće naftne i plinske kompanije u Rusiji. Naravno da čovjek koji posjeduje sav ovaj superluksuz ima i svog ličnog degustatora.

 Vladimir Putin
Inače, godišnja plata mu je oko 140 hiljada dolara, a prije prethodnih izbora ruskoj izbornoj komisiji je prijavio kako ima 179 hiljada dolara u banci, te da je prethodnih godina zaradio oko pola miliona dolara. Tada je njegova supruga Ljudmila prijavila 261 hiljadu dolara ušteđevine. Putin je prijavio i “mjesto” u javnoj garaži, stanove u Moskvi i St. Petersburgu, te zemlju u predgrađu Moskve.

PUTIN 6
Stanislav Belkovsky, politički analitičar, tvrdi da je Vladimir Putin “težak” oko 70 milijardi dolara, što bi ga svrstalo među najbogatije ljude na planeti.

Često se prvi čovjek Rusije može vidjeti kako uživa u društvu životinja. Igra se s mladunčetom tigra, jaše konja go do pasa, veselo se igra sa svojim psima u snijegu, pliva u hladnom jezeru…

PUTIN 7

Obožava izazove pa se do sada već penjao po stijenama, ronio, ubio tigra, vozio bolid Formule 1, gađao leoparda puškom za uspavljivanje…

(24 sata.hr)