Vijesti 05.12.2015.

(FOTO) Orlovački put u Banjaluci pun blata i odrona

ČITANJE: 2 minute
Orlovački put
Dotrajala putna infrastruktura i veliki broj odrona koji su nastali još u prošlogodišnjim poplavama predstavljaju pravu muku za mještane Orlovačkog puta u banjalučkom naselju Obilićevo 2 (nekada Potok).

Proteklih dana tako loš put do kuće, kako kažu mještani, postao je još lošiji zbog izvođenja radova na postavljanju vodovodne mreže, pa mještani koji žive u visinskoj zoni do stambenih objekata dolaze gazeći kroz veliko blato.

– Ulica u kojoj živim evo tek u 21. vijeku dobija vodu. Punih 20 godina nadležni nam obećavaju novi asfalt. Put je jako loš, a u ovo zimske dane ulicom teško automobile možemo voziti. Put je jako oštećen još u avgustovskim poplavama prošle godine, a sad se prekopavalo za vodovodnu mrežu pa je blato na sve strane – kaže jedan od mještana.

Orlovački put 2

Vanja Janča, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Oblićevo 2, istakao je da se tu ništa nije radilo da stanje bude bolje.

– Mi iz mjesne zajednice Obilićevo 2 svih ovih godina tražili smo, a posebno poslije poplave, da se nešto uradi povodom svih problema u ovom naselju. Pojedine kuće u visinskoj zoni nisu bezbjedne za život, mnoga klizišta u naselju nisu sanirana, kao ni brojni odroni na Orlovačkom putu – naveo je Janča.

Predsjednik Savjata MZ kaže da su tražili od Gradske uprave da pošalje stručne službe da utvrde prioritete u ovom naselju, te da nije upoznat jesu li to na kraju učinili.

Luka Milanović, koji već 40 godina živi u ovoj ulici, kaže da je u njoj asfalt postavljen sad već davne 1985. godine.

– Od 2010. godine muči nas jedan odron, niko ga ne želi da sanira kao ni druge odrone koji su se pojavili u prošlogodišnjim poplavama. Odrone sami saniramo kako znamo i umijemo – rekao je Milanović.

Božana Arambašić, mještanka, kaže da je zadovoljna što ulica napokon dobija vodu, ali je nezadovoljna što je izvođenje radova na vodovodnoj mreži krenulo u ove zimske dane.

– Tlo je nesigurno, mašine su kopale, a radnici i djeca idu kroz blato prvljavi do poslova i škole-  dodala je Arambašićeva.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, kazao nam je da su radovi na postavljanju vodovodne instalacije u pomenutoj ulici završeni.

– Čeka se isporuka buster stanice kako bi se novoizgrađeni cjevovod mogao pustiti u funkciju.

U okviru radova redovnog održavanja biće sanirana sva nastala oštećenja. A sanacija klizišta u toj ulici u ovoj godini nije u programu – rekao je Šajić.

(NN)