Vijesti 02.04.2018.

(FOTO) OTAC DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Nemojte da miješamo politiku u ovo

ČITANJE: 1 minuta

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića (21) tokom današnjeg okupljanja građana na Trgu Krajine, zamolio je javnost da se u ovaj tragični slučaj ne miješa politika.

U kratkom obraćanju zahvalio se okupljenim građanima na podršci i rekao je da još uvijek nema nikakvu zvaničnu informaciju.

“Nikakvog službenog i zvaničnoog nalaza ja nemam. Nemam ni umrlicu, nemam ništa. Svoje dijete još neću sahraniti. Nemojte molim vas zlopupotrebljavati ovo, nemojte da miješamo politiku u to”, rekao je on.

Dodao je da radi sa advokatima jer je laik u pravnim stvarima, te da do kraja sedmice očekuje barem neke informacije. Rekao je da se ne boji nikoga i da razumije svakog onog ko se boji za svoju bezbjednost.

“Pozivam sve da podrže našu borbu za istinu i pravdu i činjenice. To je bol i ostalih ljudi čiji slučajevi nisu razriješeni. Ovo je tek početak, a ja čekam the end. Svi znate to je crno bijelo”, rekao je Davor.

Davidovi prijatelji su poručili da ostaju uz njegovu porodicu, i pozvali građane da ne odustaju od traženja istine o ovom slučaju.

(Nezavisne)