Vijesti 21.05.2017.

(FOTO) Petrićevac uskoro dobija dječije igralište

ČITANJE: 2 minute

Banjalučko naselje Petrićevac uskoro će dobiti novo dječije igralište i to zahvaljujući akciji koju su pokrenuli mladi članovi Savjeta mjesne zajednice Petrićevac i najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković.

Tehnički projekat za novo igralište je završen, nakon čega slijedi priprema terena, te gradnja igrališta u kojoj će prvi put zajednički učestvovati i privrednici i mještani Petrićevca.

Najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković rekao je da će privrednici s područja Petrićevca, s kojima je nedavno odražan sastanak, pomoći izgradnju igrališta novčanim prilozima, izvođenjem radova i donacijom materijala.

Prema njegovim riječima, ostali građani će simboličnim prilozima, u skladu sa svojim mogućnostima, moći da pomognu gradnju prijeko potrebnog prostora za najmlađe na Petrićevcu.

„Ne želimo da čekamo da nas se gradske vlasti sjete, želimo da sopstvenim snagama stvorimo bolje uslove za kvalitetniji život u našem naselju, ali i našem gradu“, istakao je Stanivuković dodajući da mladi s Petrićevca žele da budu primjer mještanima ostalih banjalučkih naselja da pokreću slične akcije.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović je naglasio da je izgradnja dječijeg igrališta na Petrićevcu samo jedna u nizu akcija koje su pokrenuli mladi članovi Savjeta mjesne zajednice Petrićevac i najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković.

projekat djecijeg igralista
„Svi mještani ostalih banjalučkih naselja koji žele da pokreću slične akcije mogu da nam se jave da zajednički gradimo ljepša i bolja naselja i stavaramo bolje uslove za život u Banjaluci“, rekao je Stevanović.

Zahvaljujući akcijama i inicijativama mladih članova Savjeta mjesne zajednice Petrićevac i najmlađeg odbornika u Skupštini grada Banjaluka već riješeno pitanje proširenja jedne ulice odnosno puta od Petrićevca ka Paprikovcu, napravljena je pješačka staza koja je olakšala dolazak djece do škole, te je postavljen brzinomjer u Njegoševoj ulici.

djecije igraliste projekat

U velikoj akciji uređenja dvorišta Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ zasađeno je preko 500 sadnica, a od gradskih vlasti je tražena i sanacija pasarele preko tranzita koja bi uskoro treba da bude i potpuno završena.

U narednom periodu planirano je da se krene s postavljanjem oglasnih tabli u mjesnoj zajednici, izgradnjom javne česme, popravljanjem i postavljanjem korpi za otpatke, klupa za sjedenje, te uređenjem prilaza kućama i drugim objektima.

petricevac plan igralista

U planu je da se uredi i školsko igralište na Petrićevcu, ali i da se radi na rješavanju pitanja zapošljavanja i realizacije omladinskih preduzetničkih inicijativa, navode iz ove mjesne zajednice.

(Unoportal.net)