Vijesti 09.01.2016.

(FOTO) Počela svečana akademija povodom Dana RS

ČITANJE: 1 minuta
svecana sjednica
U Banjaluci je počela svečana akademija povodom Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana.

Svečnoj akademiji prisustvuju Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.

Akademiji prisustvuju ministri u vladama Srpske i Srbije, narodni poslanici, član kolegijuma Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, predstavnici međunarodnih organizacija, zvanice iz političkog, javnog, društvenog i kulturnog života Srpske i Srbije.

Nakon svečane akademije biće upriličen prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Svečanu akademiju prate brojne medijske ekipe iz Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske.

Prije svečane akademije, koja se održava u dvorani “Borik”, u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služena je Sveta arhijerejska liturgija, a u Palati Republike održan je sastanak predsjednika Dodika sa delegacijom Vlade Srbije, koju je predvodio Vučić.

(NN)