(FOTO) Počele zimske čarolije na Trgu Krajine

Ovogodišnje čarolije petog “Zimzograda” večeras su na Trgu Krajine otvorile vrata za posjetioce, te će malo zimsko carstvo ukrašavati srce Banjaluke u narednih mjesec dana, do 2. januara iduće godine.

“Zimzograd” je svečano otvorio gradonačelnik Igor Radojičić sa Djeda Mrazom koji je došao na Trg Krajine okićenim vatrogasnim vozilom.

Posjetioce će tokom večeri zabavljati zvuci muzičkog benda “The Babe Barbarella”.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke je rekao da “Zimzogradom” počinju zimski događaji u gradu sa tradicionalnim ugostiteljskim, turističkim i zabavnim sadržajima.

“Svaki vikend u određenim periodima će se dešavati i dodatni programi, koji su uglavnom usmjereni na mlade i adolescente”, rekao je Radojičić.

Dodao je da će građani moći uživati i na klizalištu u parku “Petar Kočić”, a ono što se posebno sprema je sedam velikih  koncerata koji će obilježiti novogodišnju noć, kao i noći prije i poslije nje.

“Zimzograd” će u sklopu dnevnog programa svakog dana u Veseloj kući imati DJ-eve, tamburaše, saksofoniste, duo i trio sastave, koji će zabavljati posjetioce radnim danom od 17, a vikendom od 19 časova. On će biti održavan na tri lokacije u gradu, i to na Trgu Krajine, u parku “Petar Kočić” i u Ulici kralja Petra I Karađorđevića.

Takođe, u posjetu će doći i neke od najpopularnijih teen zvijezda youtuba.

Ostoja Barašin, v.d. direktora turističke organizacije Banjaluka, rekao je da je ovogodišnji “Zimzograd” mali jubilej.

“Naš je utisak da je “Zimzograd” poslije pet godina postojanja opravdao svoju zamisao. Učinili smo da ovo bude mjesto čarolije kako za banjalučane tako i za turiste”, rekao je Barašin.

Nada Jišić, mještanka banjalučkog naselja Mejdana koja je sa sedmogodišnjom kćerkom posjetila “Zimzograd” kaže da joj je ova manifestacija super kako za djecu tako i za odrasle jer su gradu potrebni ovakvi sadržaji posebno tokom novogodišnjih praznika.

Zoran Šarenac, kaže da mu se čini da je ovogodnišnji Zimzograd na prošlogodišnjem nivou, a od njega očekuje da ugosti prijatelje i zabavi djecu.

Radno vrijeme “Zimzograda” je svaki dan od 10 do 22 časa, a ovogodišnji organizatori su agencija “Mint” i Turistička organizacija Banjaluka.

 

 

(Nezavisne)

Urogenitalni zahvati radiće se u UKC RS

Pacijenti iz Republike Srpske koji imaju probleme sa urogenitalnim organima od sada neće morati ići u druge države, jer će zahvati biti dostupni i na Univerzitetskom kliničkom centru RS. Vladimir Kojović, eminentni stručnjak iz oblasti urogenitalne i rekonstruktivne hirurgije, zaposlen na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije, pored toga što je posjetio UKC

Prodaje dresove za spas oka dječaka iz Banjaluke

Poznati banjalučki fizioterapeut Boris – Vrle Vrhovac stavio je na aukciju dresove tenisera Novaka Đokovića, košarkaša Bogdana Bogdanovića i fudbalera Nemanje Matića, a novac će uplatiti za pomoć 11-godišnjem dečaku F.M. iz Banjaluke, koji hitno mora na operaciju oka. Taj zahvat iznosi 4.500 evra, a dječak je povrijeđen od eksplozije petarde u plastičnoj flaši, čiji

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.