Vijesti 03.01.2016.

(FOTO) Pogledajte slike zavejane Banjaluke i regiona

ČITANJE: 1 minuta
snijeg_u_beogradu
Snijeg je jutros prekrio ulice najvećeg grada Republike Srpske.  Snježne padavine su u Banjaluci napravile prilične probleme, saobraćaj se odvija usporeno, a kretanje je otežano i pješacima.

Zimske službe su u punom kapacitetu na terenu, međutim, snijeg neprestano pada čime je teško postići prohodnost na svim relacijama.

Uz udare košave i na temperaturi od pet stepeni Celzijusovih ispod nule, ulice glavnog grada Srbije uglavnom su puste. Vožnja gradom je otežana zbog snijega koji iznova prekriva već očišćene ulice.

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da je u većem dijelu Srbije moguće stvaranje sniježnog pokrivača od 10 do 20 centimetara, a u Vojvodini do pet.

Prvi snijeg ove zime, ali i prvi u novoj 2016. godini zabijelio je Zagreb i veći dio unutrašnjosti Hrvatske tokom jučerašnjeg popodneva i noći, a nastavio je padati i danas prijepodne.

U Zagrebu je napadalo između 10 i 15 centimetara snijega, koji lagano pada cijelog jutra, ali meteorolozi najavljuju kako će snijeg prestati u popodnevnim satima do naveče, ali sutra bi mogao ponovno padati.

Pogledajte kako je danas izgledao region:

(PressRS)