Magazin 06.10.2015.

(FOTO) Pravoslavni sveštenik dao ostavku nakon objavljivanja snimka njegovog pornića

ČITANJE: 2 minute
pop
Konzervativni grčki pravoslavni sveštenik iz Amerike podnio je ostavku nakon što se u javnosti procurio snimak u kome sa dosta mlađom direktorkom parohijske škole glumi u fetiš porniću.

Sad već bivši pastor crkve Svetog Spiridona u Njujorku i visoko pozicinirani član grčke arhiepiskopije u Americi Džordž Pasias je bio zadužen za sva sveštena lica na teritoriji Amerike.

Poznat kao pristalica fundamentalističke frakcije u grčkoj pravoslavnoj crkvi, Pasias je još prije desetak godina u crkvi Svetog Spiridona uveo pravilo da žene moraju da pokriju glavu tokom ispovijesti.

Međutim, sudeći po snimcima pronađenim u parohijskom kompjuteru, izgleda da oženjeni 67-godišnji Pasias voli da sa svojom atraktivnom i dosta mlađom ljubanicom, Etel Bauzalas, inače direktorkom vjerske škole u njegovoj parohiji, ljubavne igre začini “prljavim” stvarima.

Video snimci i fotografije kontroverznog grčkog sveštenika su u anonimnoj pošiljci stigli u redakciju “New York Posta”. Uz paket je stiglo i propratno pismo u kome je pisalo da su snimci pronađeni na službenom parohijskom kompjuteru.

pop2

U jednom video klipu vidi se sveštenik kako u bijeloj majici sjedi na krevetu i posmatra svoju dosta mlađu ljubavnicu kako, kao dio fetiš performansa, sa viskim štiklama gnjiječi hljeb i bananu umotanu u celofan.

Na drugom video klipu se vidi atraktivna Etel kako, u trenucima dok doživljava orgazam, trlja stopala o sijedu bradu konzervativnog sveštenika.

Pored pregršt fetiš scena na snimcima se mogu naći i scene oralnog seksa.

Prema pisanju Posta, Etel, inače majka troje djece, nosi dijete perverznog popa.

Prema navodima Etelinog muža, Toma Bauzalasa, njegovu ženu je kontroverzni pop krstio dok je nosila samo bikini, tvrdeći da ništa od toga nije znao kada ju je oženio.

Skandal je izbio sredinom septembra kada je Tom Bauzalas, muž nevjerne Etel, pisao episkopu grčke pravoslavne crkve u Americi, Adoniusu Parapoulosu.

Parapoulos je razmotrio cijeli slučaj i odlučio da rasčini Pasiasa, koji se putem mejla oprostio od vjernika u njegovoj parohiji. U mejlu, u kome je spominjao i “mnoge grijehe”, napisao je da su razlozi odlaska “lične i zdravstvene prirode”.

– Odlazim u skladu sa Božijom voljom. Njegova odluka je bila da odem u penziju u kojoj ću se u tišini moliti i postiti u čast našeg Gospoda – napisao je Pasias u oproštajnom mejlu.

Međutim, na iznenađenje grčke pravoslavne crkve u Americi on nije otišao u manastir kao što je najavio, već u Čikago kod svoje ćerke.

Iz crkve su rekli da ih je Pasias zamolio da se pomole za njega, njegovu ženu i četvoro djece koje s njom ima.

(Blic)