Vijesti 03.09.2016.

(FOTO) Predizborno “peglanje” ulica razbjesnilo građane

ČITANJE: 1 minuta

Mještani ulice Miloša Crnjanskog u Trnu spriječili su svojim tijelima nasipanje puta!

Iako je njihova ulica u katastrofalnom stanju, nasip kakav su dobili ne bi, kažu oni, ni na smetlište stavili. Posebno ih je pogodilo to što su ih se predstavnici Mjesne zajednice, nakon godina čekanja, sjetili tek danas, baš kada je počela i izborna kampanja.

Dozvolu za nasipanje nisu ni tražili. Materijal koji su počeli da posipaju i ravnaju bagerima bio je pun stakla, cigli i otpada. Mještani pričaju da zbog ovog sadržaja strahuju za djecu koja se tu igraju. Mještanka Jelena Petraković je sve posmatrala u nevjerici.

– Od kada sam se doselila u Trn ovaj dio puta je katastrofalan. Više puta smo slali zahtjeve opštini ali uzalud. Ulica je “katastarski sporna” – kaže ona.

Kako saznajemo, ulica je u privatnom vlaništvu, a kako su nam ispričali naši sagovornici problem prave i opština i vlasnik.

Ipak, ovakvu pomoć, kažu, bolje da nisu ni dobili. Čim padne prva kiša putem se neće moći ni proći. Dok su se komšije okupljale i pokušale zaustaviti dalje nasipanje, stigli su i prestavnici Mjesne zajednice i pokušali da odgovore mještane od protesta. Rekli su im da su htjeli da pomognu, a da je materijal visokog kvaliteta, što se može vidjeti iz fotografija koje je zabilježila naša novinarka. Pritisak mještana urodio je plodom, pa će smeće koje im je danas naneseno na put, sutra biti uklonjeno.

Na sve ovo, može se postaviti vječno pitanje: Koliko koštaju predizborni putevi?

Pogledajte galeriju:

predizborniasfalt2
predizborniasfalt3
predizborniasfalt4
predizborniasfalt5
predizborniasfalt6
predizborniasfalt7

(srpskacafe.com)